Izvor: 24sedam
30.08.2024 u 21:50
0

SLAVNI TENOR VRAĆA SE U BEOGRAD: Hoze Kareras nakon 15 godina u Sava Centru

Kako je Hose Kareras hvalio beogradsku publiku

Najpoznatiji svetski tenor, Hose Kareras, koji je tokom jednog od svojih prethodnih gostovanja u Beogradu ostao fasciniran prijemom publike, ponovo će doći u našu prestonicu 16. septembra.

NELE KARAJLIĆ I STEFAN MILENKOVIĆ SUTRA NA KONCERTU: „Rock el Clasico“ u Novom Sadu

„Ono čega se zaista dobro sećam jeste fantastična publika. Naišao sam na tako topao, veličanstven prijem,“ izjavio je tada Kareras, izražavajući svoju zahvalnost za neverovatnu podršku koju je doživeo tokom svog nastupa.

Nakon više od 15 godina, slavni tenor se vraća u Beograd da nastupi 16. septembra u Sava Centru, pružajući publici priliku da uživa u njegovom nezaboravnom izvođenju najpoznatijih dela klasične muzike. Na sceni će ga pratiti Orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, pod dirigentskom palicom Davida Gimeneza, a kao specijalni gost najavljena je Dušica Bijelić, srpski sopran.

Tokom pet i po decenija duge karijere, Kareras je snimio više od 50 kompletnih opera i 40 klasičnih i popularnih recitala, a publici su najbliskije njegove izvedbe iz opera Verdija i Pučinija.

Sarađivao je sa najvećim operskim dirigentima, poput Klaudija Abadoma, Rikarda Mutija, Leonarda Bernštajna, Zubina Mehta i Herberta Fon Karajana, s kojim je radio punih 12 godina u Salcburgu, Beču i Berlinu. Dobitnik je mnogobrojnih najviših muzičkih priznanja, doživotni je počasni član Bečke državne opere i počasni član londonske kraljevske muzičke akademije, a i nakon više od pola veka, Kareras nastavlja da inspiriše ljubitelje klasične muzike širom sveta.

Njegov nastup 16. septembra u Sava Centru, baš kao i koncert Royal Philharmonic Orchestra (Britanska Kraljevska Filharmonija) 12. oktobra ove godine na istom mestu, deo je Classico festivala, za čiju organizaciju je zadužen Skymusic.

Ulaznice za Karerasov su dostupne putem besplatne aplikacije eFinity, na sajtu efinity.rs, na blagajnama Beogradske arene i Doma omladine Beograda (DOB), u Tržnom centru Rajićeva (I sprat) i na više od 1.000 Mojkiosk objekata širom Srbije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter