Izvor: Kurir
12.08.2024 u 13:50
0

NAJVEĆI HIT TANJE SAVIĆ NAPRAVIO REVOLUCIJU: Malo ko zna da je bio namenjen Breni

Dragan Aleksandrić, jedan od najuspešnijih kompozitora i aranžera narodnih pesama i kola uz koje se i danas peva i igra do zore, rekao je da je, prema njegovim rečima, poslednji hit u regionu pesma "Zlatnik". - Poslednji hit je snimila Tanja Savić, pesma "Zlatnik". To je snimio onaj Marjanović, čija je žena Jelena ubijena u Borči. To je njegova pesma, on je kompozitor - rekao je Aleksandrić u podkastu Sanje Ćulibrk "Pričaonica".

I Tanja Savić je jedno prilikom rekla da je, pored svih njenih pesama, pesma Zlatnik ta koja ju je vinula na estradi.

ZNA SE KAKO ĆE SE MOJA DECA PONAŠATI: Jelena Karleuša oštro o Desingerici

– “Zlatnik“ je nekako napravio revoluciju, to sa sigurnošću mogu da kažem. Ta pesma je postala evergrin – rekla je ona jednom prilikom za medije.

Ono što se malo zna jeste, kako su mediji pisali, upravo tragično nastradala pevačica je autorka ove pesme, a aranžman je uradio Zoran Marjanović.

Pesma „Zlatnik“ jedan je od najvećih hitova koji je u svojoj karijeri otpevala pevačica Tanja Savić, a ustupila joj je koleginica Lepa Bena. Saša Popović je jednom prilikom otkrio da je pesmu „Zlatnik“, davne 2008. godine, prvo doneo Breni.

– „Zlatnik“ kao tvoj najveći hit… Tu pesmu sam doneo Lepoj Breni i rekao sam „Breno, ovo je pesma za tebe“, ona je poslušala tu pesmu i rekla: „Sale, pesma je prelepa, ja bih tu pesmu dala Tanji Savić“ – otkrio je jednom prilikom Popović.

Tanja Savić je snimila pesmu za potrebe takmičenja na Grandovom festivalu 2006. godine, i osvojila je drugo mesto.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter