Izvor: NOVASHOW
18.05.2024 u 09:44
0

NE PODNOSI KONKURENCIJU: Zgazila je svaku koleginicu koja joj se našla na putu, a sada se ustremila i na 10 godina mlađu Bili Ajliš

Kantautorka Tejlor Svift, najveća pop zvezda na planeti, tokom svoje izuzetne karijere koja se proteže 17 godina unazad, bila je u centru pažnje ne samo zbog svoje muzike, već i zbog svojih ljubavnih afera i romansi sa poznatim muškarcima, ali i zbog svojih svađa sa drugim koleginicama.

Pre izvesnog vremena, mlada tinejdž zvezda Bili Ajliš, koja je više od deset godina mlađa od Svift, dala je provokativnu izjavu za koju fanovi smatraju da je bila jedna vrsta „napada“ na Svift.

Bili Ajliš je kritikovala umetnike i umetnice koji objavljuju više ploča sa istim ili delimično izmenjenim pesmama, a koje grafički izgledaju drugačije, tvrdeći da tako uništavaju životnu okolinu masovnom proizvodnjom i izgledaju kao „osobe kojima je samo stalo do para fanova“.

Korisnici interneta koji prate pop kulturu odmah su pomislili da aludira na Tejlor Svift, koja je rekorde obarala upravo izdavajući više različitih ploča istog albuma kako bi povećala svoju prodaju i ostala na vrhu američkih i svetskih top listi.

Na primer, Tejlor Svift je tokom protekle godine objavila više od 5 izdanja albuma „Midnights“, od kojeg je svaki imao po jednu dodatnu pesmu ili je imao izmenjenu grafiku sa različitim fotografijama pevačice.

Šta se onda dogodilo?

Bili Ajliš je danas objavila svoj dugo najavljivani treći studijski album „Hit me Hard and Soft“, a Tejlor Svift je iznenada, u istom trenutku, objavila još tri digitalna izdanja svog albuma „The Tortured Poets Departement“ koji je objavljen pre više od mesec dana.

Fanovi su odmah posumnjali da se radi o namernoj „osveti“ Svift, koja ovim želi da blokira Bili Ajliš da debituje na prvom mestu američke muzičke lestvice.

Tejlor je već ranije optuživana da „radi protiv svojih koleginica“, pogotovo onih sa kojima se „zakačila“ ili imala neku vrstu sukoba.

„Ona nije žena koja podržava druge žene“, kažu fanovi na internetu.

Najjači primer koji fanovi navode jeste 2017. godina, kada je Tejlor Svift skoro uništila karijeru Kejti Peri, koja je pokušavala da se vrati na vrh muzičkih lestvica objaviši svoj album „Witness“ te godine.

Kejti i Tejlor su par godina ranije ušle u sukob zbog toga što je Tejlor optužila koleginicu da joj je „ukrala“ igrače za svoju svetsku turneju. Snimila je pesmu „Bad Blood“, ili na srpskom, „Loša krv“, u kojoj ju je prozvala i nazvala „izdajicom“.

U tom periodu, Tejlor Svift je povukla svoju čitavu diskrografiju sa striming platforme Spotifaj, a na dan kada je Kejti Peri objavila svoj novi album, Tejlor je odlučila da u vremenskom roku od 7 dana učini svoju kompletnu diskografiju – sve albume i pesme ikada objavljene – dostupnim na ovom platformi.

To maltene znači da je u periodu od sedam dana, kada američki mediji, kritičari i zvanična brojila koja određuju mesta na Bilboardovoj HOT 100 i 200 lestvici, ona odlučila da američkoj javnosti podari ogromnu količinu muzike koju bi mogli da slušaju umesto Kejtinog novog albuma.

Time je blokirala koleginicu koja nije uspela da debituje na prvo mesto zvanične top 10 liste – zbog čega je kao zvezda A kalibra proglašena „flopom“, odnosno, komercijalnim promašajem.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter