Izvor: BBC
01.06.2024 u 16:36
0

NIJE SE IZBORILA SA TEŠKOM BOLEŠĆU: Preminula jedna od najlepših glumica na svetu

Ruska pozorišna i filmska glumica Anastasia Zavorotnjuk preminula je u 53. godini nakon duge bolesti.

Vest o smrti glumice Anastasie Zavorotnjuk potvrdila je njena porodica na društvenim mrežama, prenosi BBC

Glumica koja je važila za jednu od najlepših na svetu godinama se borila sa rakom, a u avgustu 2019. godine povukla se iz pozorišta i prestala da učestvuje u produkcijama pozorišne kuće za koju je radila zbog zdravstvenih problema.

Rođena je 1971. u Astrahanu, a njena je majka poznata umetnica u Rusiji, Valentina Borisovna Zavorotnjuk, koja je radila u Astrahanskom pozorištu mladih. Otac Jurij Zavorotnjuk radio je na televiziji, a Anastasia je očigledno ljubav prema glumi i umetnosti nasledila od roditelja.

Godine 1991. glumila je u svom prvom filmu, gde je dobila ulogu Maše, a koji je napravljen prema romanu Vladimira Nabokova.

TV serija „My Fair Nanny“ donela joj je veliku popularnost, a ukupno je odigrala više od 40 uloga na filmovima i televiziji. Na ruskoj televiziji vodila je nekoliko emisija, uključujući „Ples sa zvijezdama“, „Ples na ledu“ i „Ledeno doba“.

Anastasia Zavorotnjuk je imala i zanimljiv ljubavni život. Udavala se tri puta. Prvi brak bio je s nemačkim biznismenom, a potrajao je samo godinu dana. Sa drugim suprugom otvorila je agenciju za nekretnine, a u braku su dobili troje dece. Bila je sad kolegom iz serije ‘My Fair Nanny‘, Sergejem Žigunovom, a par je bio zajedno dve godine, od 2006. do 2008. godine. Iste godine kada su raskinuli, glumica se udala treći put za umetničkog klizača Petra Černiševa. Par je 2018. godine dobio ćerku Milu.

Godinu dana nakon njenog četvrtog porođaja, usledila je tužna vest – dijagnostikovan joj je rak mozga četvrtog stepena. U toku 2020. godine potvrđeno je da joj je dijagnostikovan najagresivniji tip raka, a četiri godine kasnije izgubila je bitku sa ovom opakom bolešću.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter