Izvor: Kurir
19.08.2024 u 17:27
0

OD TRNJA DO ZVEZDA: Njen talenat je prepoznala učiteljica

Pevačica Dara Bubamara danas živi u izobilju, ali to nije oduvek bio slučaj, već je morala da prođe kroz trnje do zvezda.

Dara Bubamara, jedna od najpoznatijih srpskih pevačica, oduvek je bila poznata po svojoj energičnosti i nepokolebljivoj želji da uspe u svetu muzike. Iako njeni počeci nisu bili laki, njena porodica je stajala uz nju, čak i kada su se suočavali sa finansijskim poteškoćama. Njena majka, vođena željom da podrži Darine snove, često je pozajmljivala novac kako bi Dara mogla da ode u Beograd na audicije i iskoristi svaku priliku da se pokaže.

MAJCI NIJE SMELA DA KAŽE ZA NJEGA: Ovo su detalji braka Zorice Brunclik i Kemiša

Pored toga, njena majka je šila odeću i pozajmljivala garderobu od Darinih prijateljica kako bi Dara imala šta da obuče za važne nastupe i audicije.

– Još kao dete sam bila energična, a talenat za pevanje je prvo prepoznala moja učiteljica. Kad su roditelji kasnije videli da stvarno privlačim pažnju gde god da se pojavim, bilo im je jasno čime ću da se bavim kad porastem. Kao mala sam pevala pesme Lepe Brene, bila mi je idol i sanjala sam da imam karijeru kao ona – pričala je Dara u emisiji „Iz profila“.

Ona je istakla da njene roditelje finansijska kriza nije sprečila da joj pomognu da ostvari svoje snove.

– Za ta pozajmljivanja roditelja sam saznala tek kasnije. Naravno da mi nisu pričali kako su se dovijali, ipak sam bila klinka i njihovo je bilo da mi pomognu kako znaju i umeju. Kad sam počela da se probijam na estradi, nisu bili u fazonu: „Nemamo para, ne možeš da pevaš“, nego su me gurali dalje, samo su oni znali kako. Majka je bila u dugovima do guše, ali se isplatilo.

„Upela sam, jer sam morala da se borim. Ništa mi nije dato na tacni. U životu sam zaradila više od milion evra, a nekad nisam imala ni za osnovne stvari. Sećam se da sam tati govorila da mi kupi haljinu ili cipele, a on bi govorio da ne može, jer nema platu. Današnja deca su potpuno drugačija, moraju da imaju sve i odmah. Nismo jeli po restoranima kao danas, već kod kuće, mama je stalno kuvala. Dešavalo se da jedemo hleb i mast. Tokom školskog odmora sam nekad išla i kući da jedem, jer nisu imali da mi daju za džeparac. Zahvalna sam roditeljima na svemu što su učinili za mene, zato sam stan u kom tata živi otkupila od njegove firme i renovirala ga“, ispričala je Dara svojevremeno.

Brzo je počela da nastupa, što se njenom ocu nije dopalo, a kada je šef benda Dara Bubamara čuo da u Novom Sadu ima „jedna mala koja kida kako peva“ ponudio joj je tri puta veći honorar da nastupa sa njima.

„Kad su mi saopštili kako se zove bend, rekla sam: ‘Ju, što vam je seljačko ime’. Danas Saša Popović ume da kaže da su dva najzvučnija imena na estradi Dara Bubamara i Lepa Brena“, rekla je.

„Sa 18 godina sam zaradila Punta, a ubrzo sam kupila i novog Mercedesa. Kada sam kupila stan rekla sam sebi: ‘To je to, ništa ti više ne treba’. Ali, estrada te tera da budeš bolji, jači. Tamo je večito neka borba. Borila sam se sa ljudima kojima nikad ništa loše nisam učinila“.

Pevačica Dara Bubamara ne krije da troši puno novca na luksuzni život, a njena kolekcija skupocenih automobila često je bila tema javnosti.

Prema izveštaju iz Agencije za privredne registre kažu da je firma Dare Bubamare „Koksinel“ iz Novog Sada, preko koje posluje kao estradni umetnik, tokom 2023. imala ukupan obrt od oko 73.800 evra.

Ovo je bruto zarada od koje je pevačica morala da plati troškove poslovanja, poput plata saradnicima, amortizacije, utrošnje goriva i slično. Za to je Dara izdvojila 15.150 evra, a porez državi platila je u iznosu od 7.000 evra. Prijavila je i sitnije rashode, poput negativne kursne razlike, pa je tako Bubamari na kraju čisto ostalo 51.800 evra.

Kad se neto iznos podeli na 12 meseci, dolazimo do mesečne zarade od 4.300 evra!

Podsetimo, Dara se nedavno pohvalila da je kupila još jednu nekretninu, ne navodeći gde i koliko je istu platila.

– Zaradila sam milione i sve sam potrošila! Nikad nisam žalila za novcem, mnogo radim i imam pravo da trošim na putovanja i odeću. Volim skupe stvari, kada odem u šoping, potrošim nekoliko hiljada evra. Ne trošim samo na sebe, volim dragim ljudima da poklanjam lepe stvari, da se provedemo negde u izlasku za sve pare ili da sednemo u neki dobar restoran. Nikad nemam, ali pare su tu da se troše. Nekako se meni uvek i vrate jer nemam tu blokadu da moram da štedim. Kako ih trošim, tako mi dođu – rekla je jednom prilikom folkerka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter