Izvor: Kurir
11.05.2024 u 09:46
0

„PESME SU ČUDNA ŽIVA BIĆA“: Nikada nije stigao da uradi OVO

Pesmu "Đurđevdan" mnogi obožavaju, peva se na skoro svakoj proslavi, a Goran Bregović je jednom prilikom otkrio kako je nastala čuvena numera.

– Pesme su čudna živa bića. Kada se otme od tebe, više ne možeš da je kontrolišeš. Kao taj „Đurđevdan“. Ja sam tu pesmu pravio za Kusturičin „Dom za vešanje“, a posle sam napravio prepev za ploču Bijelog dugmeta. To je jedna mala ljubavna pesma i mali omaž Đorđu Balaševiću. Žao mi je što to nikad nisam napisao na ploči. Ali ishodišni stih za tu pesmu je „kad ja nisam s onom koju volim…“ – kazao je nekad davno Brega za RTS.

No, pre „Đurđevdana“ nastala je pesma „Ederlezi“ remek je delo Gorana Bregovića za, takođe remek delo, ostvarenje Emira Kusturice „Dom za vešanje“ iz 1988. godine.

Goran Bregović ima tri ćerke koje su različite veroispovesti

DOKTORI, PILOTI, REŽISERI… : Pogledajte čime se bave deca poznatih

Goran Bregović dugi niz godina je u braku sa suprugom Dženanom i sa njom ima tri ćerke: Emu, Lulu i Unu, koje su odrasle i koje su pošle svojim putem.

Interesantno je da su sve tri različitih veroispovesti, koje su same odabrale. Od roditelja su nasledile sve najbolje – od majke dobar izgled, od oca talenat. Najstarija, Ema, magistrirala je lepe umetnosti u Nantu, a njena dela mogli smo da vidimo i na izložbama u Beogradu.

Srednja ćerka Una (22) opredelila se za glumu, dok je najmlađa, Lula, koja je u maju napunila 20 godina, zainteresovana za modu i dizajn. No, ako je verovati poslednjoj objavi na Instagramu, bavi se – noktima. Tačnije, umetničkim iscrtavanjem noktiju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter