Izvor: Alo
23.07.2024 u 10:41
0

SRPSKO JEZERO POPULARNO MEĐU TURISTIMA: 5 dana za celu porodicu samo 7.500 dinara

Turisti se 'guraju' da dođu na ovo srpsko jezero, zbog najjeftinijih cena hrane i pića

Smešteno blizu SurdulAko planirate savršen letnji odmor u Srbiji, Vlasinsko jezero je destinacija koju morate razmotriti. Smešteno blizu Surdulice, ovo prelepo jezero privlači posetioce iz svih krajeva Srbije, ali i iz inostranstva, i to ne bez razloga. Za samo 7.500 dinara možete uživati u petodnevnom boravku koje je idealno za porodice. Da, dobro ste čuli – cena za pet dana je neverovatno povoljna, a još niže cene hrane i pića čine ovo mesto jedinstvenom prilikom za letnji odmor.

Vlasinsko jezero je steklo svoju popularnost tokom pandemije koronavirusa kada su ljudi širom Srbije otkrili ovu prirodnu oazu. Ono što je počelo kao tiho i mirno mesto brzo je postalo popularno među svim generacijama, a uzrok su prirodne lepote i svež, čist vazduh koji nudi savršeno okruženje za opuštanje tokom letnjeg perioda.

Što se tiče smeštaja, opcije su široke i pristupačne. Noćenje u vikendici može se naći za samo 15 evra, a cena za noć u apartmanima se kreće od 2.000 dinara pa naviše. Ako tražite nešto luksuznije, hoteli nude noćenje od 40 evra pa naviše, zavisno od paketa koji izaberete – bilo da se odlučite za polupansion ili pun pansion. No, krajem jula, kada je Vlasinsko jezero prepuno turista, rezervacija može biti izazovna jer je gotovo nemoguće naći slobodno mesto.

DEMI MUR U KUPAĆEM KOSTIMU PROŠETALA UNUČE: Slavna glumica je na pragu 62. godine, a uveliko je i baka

Za porodice sa decom, Vlasinsko jezero je idealno mesto za odmor od tri do pet dana. Cena za ovaj period kreće se između 7.500 i 10.000 dinara, što je zaista pristupačno. Mnogi posetioci biraju da ponesu svoju hranu i koriste priliku da pripremaju obroke na otvorenom, što dodatno doprinosi povoljnom trošku.

U vezi sa hranom i pićem, cene su zaista konkurentne. Ručak za dvoje u restoranu može vas koštati najviše 3.000 dinara, a često možete uživati u specijalitetima poput ribe iz Vlasine. Kafa se kreće od 120 do 130 dinara, dok sokovi koštaju između 220 i 250 dinara. Iako su cene na pijaci nešto više, kao što je kilogram kajsija koji košta oko 200 dinara, meštani nude razne proizvode sa Vlasine kao što su slatka od šumskih jagoda, kupina, borovnica, aronije, domaći sokovi i med, koji su veoma popularni među turistima.

Sve u svemu, Vlasinsko jezero predstavlja izvanrednu priliku za sve koji traže ekonomičan i prijatan letnji odmor. Sa prelepim prirodnim okruženjem, povoljnim cenama smeštaja i hrane, te mogućnostima za uživanje u prirodi, ovo je mesto koje će vas očarati i učiniti vaš odmor nezaboravnim.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter