Izvor:
09.08.2024 u 13:05
0

SVAŠTA SMO VIDELI NA CRVENOM TEPIHU ALI OVO NIKAD: Kejt Blančet na premijeri svog novog filma zabezeknula prisutne

Holivudska diva je fan održive mode i trudi se da to pokaže kad god joj se ukaže prilika

Kejt Blančet utire put održivoj modi da postane norma u Holivudu, korak po korak — ili bolje rečeno, kašiku po kašiku. Poznata po svom elegantnom stilu i suptilnom pristupu eko-svesnoj modi, Blančetova je jedna od retkih filmskih zvezda koja se ne plaši da nosi istu odeću na crvenom tepihu. Dok većina glumica svaki zvezdani događaj koristi kao priliku da predstavi novi izgled, Kejt pokazuje da je moguće ostati šik i ekološki odgovoran.

Unikatna kreacija od 102 kašike

Na nedavnoj promociji njenog novog filma „Borderlands“, koji je dobio neverovatno loše kritike, koja je održana u pozorištu TCL u Los Anđelesu, Blančetova je oduševila publiku jedinstvenim izborom odeće.

Ona je zablistala u kreaciji švedske dizajnerke Elen Hodakove Larson, koja je u potpunosti napravljena od 102 kašike. Kašike su bile pažljivo raspoređene jedna preko druge, stvarajući efekat oklopa na njenom topu bez leđa.

Ova upadljiva odeća bila je dopunjena crnim cigaret-pantalonama i crnim kožnim cipelama sa špicastim vrhom.

Održiva moda kao misija

Od osnivanja Hodakove 2021. godine, Larson je postala poznata po svojoj misiji da redefiniše modnu industriju prenamenom i recikliranjem materijala, stvarajući tako dizajne koji su ekološki svesni i estetski zadivljujući. Ovaj pristup je u savršenom skladu sa ličnim ciljevima glumice i njenim dugogodišnjim zalaganjem za održivost u modi.

BILA JE ZVEZDA A ONDA JE ZBOG NAPUSTILA SVE: U 38. godini upisala fakultet, a evo kako danas izgleda i čime se bavi
Poruka o krizi u modnoj industriji

Godinama je Kejt koristila svoju platformu da govori o krizi održivosti u modnoj industriji.

„Videli smo da je tokom poslednje decenije nešto što je nekada bilo sezonsko, sada postalo transsezonsko i višesezonsko, a brendovi dizajniraju za outlet prodavnice“, rekla je ona u intervjuu za WWD 2020. godine i dodala:

„Kada znate da svet troši 18 milijardi komada odeće godišnje, što je 400 odsto više u odnosu na pre deceniju, shvatite da ovaj sistem ne funkcioniše.“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter