Izvor: 24SEDAM
06.10.2024 u 10:50
0

OVA FILMSKA DIVA JE NA POČETKU KARIJERE DOŽIVELA VELIKO PONIŽENJE: Slavni reditelj je smatrao da je previše ružna

Meril Strip je bez dileme jedna od najvećih glumica svih vremena

Meril Strip je bez dileme jedna od najvećih glumica svih vremena, ali je na početku karijere imala problem sa pronalaženjem uloga, a doživljavala je i veoma neprijatne situacije. Tokom gostovanja u emisiji popularnog britanskog voditelja Grejema Nortona, glumica se prisetila jedne od svojih prvih audicija koja je završila neslavno, jer je reditelj smatrao da je „preružna“ za njegov film. I to ni manje ni više nego legendarni Dino de Laurentis.

Naime, njegov sin je primetio Meril u pozorištu u Njujorku tokom sedamdesetih i toliko ga je očarala svojom izvedbom da je odlučio da je upozna sa svojim ocem koji je u tom periodu tražio glavnu glumicu za sada kultni film „King Kong“.

„Che brutta“

– Imao je prelepu kancelariju s pogledom na Menhetn i kada sam ušla, njegov sin je već sedeo tamo i bio je jako uzbuđen jer je doveo novu glumicu. Međutim, Laurentis mu se obratio na italijanskom rečima „che brutta“, što znači ružna i pitao ga zašto mu je doveo ovu „ružnu stvar“. 

Ovakva reakcija tada jednog od vodećih ljudi Holivuda verovatno bi obeshrabrila svakog glumca koji već ima karijeru, a ne početnicu. Međutim, Meril koja je razumela italijanski, nije dozvolila da je to poremeti i odbrusila mu je ironično: „Razumem šta govorite, žao mi je što nisam dovoljno lepa za ulogu u ‘King Kongu'“ i izašla iz kancelarije. 

Ulogu je dobila Džesika Lang, a Strip, iako nije imala dovoljno samopouzdanja jer je i sama mislila da je previše ružna za Holivud, srećom, nije odustala. Sve ostalo je istorija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter