Izvor: ALO.RS
02.09.2021 u 08:05
0

„SVAKO DANAS MOŽE DA PEVA“: Baki B3 otvorio dušu o krađi njegovog poznatog hita!

Trend krađe ideja i autorskih prava na muzičkoj sceni regiona star je koliko i sam šou-biznis 

VAŽNO:

ŠEŠELJ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Belivukova grupa je instrument Milov da se Vučić likvidira!

IRENA VULOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Nemam ništa protiv ekoloških protesta ali mislim da imaju političku pozadinu!

VUČIĆ: Kakve su to sramne stvari, kako vas nije stid da to kažete i lažete?

VIŠE OD 3.OOO ZARAŽENIH ZA 24 SATA:Na respiratoru 87

Trend krađe ideja i autorskih prava na muzičkoj sceni regiona star je koliko i sam šou-biznis.

Poslednja u nizu kopiranih pesama objavljena je ovog leta na albumu Džale Brata, koji je pesmu „Futura“ potpisao kao svoje delo, iako pesma neodoljivo podseća na veliki hit iz 1999. godine „Moj život je mrak“ u izvođenju Bakija B3.

Zbog toga je Baki u razgovoru objasnio u kojoj meri mu smeta to što deo njegovog najvećeg hita neodoljivo podseća na novu pesmu bosanskog repera.

– Pesma „Moj život je mrak“ izašla je 1999. i do sada nikakve Džale, Bube i bubašvabe ne mogu da je naruše. Moja pesma je drugačija i zauvek će živeti. Ovde nije reč o krađi, ni o obradi, već je izvesnije da su aranžeri „Future“ uzeli ideju, harmoniju i atmosferu pesme – rekao je na početku razgovora denser i dodao da nema nameru da tuži bosanski dvojac.

– Postoje sekvence pesme koje podsećaju na moju, ali Džala i Buba nemaju veze sa aranžmanom. Oni su samo pevači, ali moram da priznam da ne slušam njihovu muziku. Ne prija mi, niti može da mi uđe u uši. Na stranu to što ih ništa ne razumem šta pevaju – rekao je i osvrnuo se na muziku koju slušaju nove, digitalne generacije.

Autotjun je, kako kaže, prvi put upotrebio radi fore, a ne zbog toga što ne ume da peva.

– Moj glas je takav da imam prirodnu boju koja podseća na autotjun. Kada sam ga prvi put upotrebio za pesmu „Blokada“, sećam se da su svi odlepili, a danas je to postalo svakodnevica – rekao je na kraju Baki.

Prevazišao sam i Tiktok

Baki B3 je tokom razgovara naglasio da je bio ispred vremena u kojem je stvarao muziku i konstatovao da je Tiktok koristio i kada on nije postojao.

– Danas su svi poludeli za Tiktokom, iako sam ga prvi koristio pre 20 godina. Tada sam imao koreografije sa rukama za kojima su klinci danas ludi – zaključio je denser.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter