Izvor: Alo
18.09.2024 u 07:57
0

AKO POZOVEŠ POLICIJU VIDEĆEŠ ŠTA ĆE TI SE DESITI: Prijateljica brutalno ubijene Srpkinje strahuje da će njen dželat izaći na slobodu

Mark Riben (41) sumnjiči se da je Kristinu Joksimović (38) zadavio, zatim iskasapio njeno telo i delove samleo u blenderu. Markova sestra podnela je zahtev za starateljstvo nad njihovom decom

Prijateljica Kristine Joksimović (38), misice iz Švajcarske srpskog porekla, koju je u Bazelu 13. februara ubio njen suprug Mark Riben (41), a potom delove njenog tela samleo u blenderu, rekla je da se nakon osam meseci od tragedije plaši da se njen suprug ubica, uz pomoć svojih dobrih advokata i bogatstva koje ima, može naći na slobodi. Kaže da bi to ubilo i njih i decu!

POZNATO U KAKVOM JE STANJU DEČAK (10): Pao je sa prvog sprata

Ona je ispričala da Kristininina porodica, za razliku od Markove, nema toliko novca. Markov otac je milioner te će se potruditi da svoju moć iskoristi kako bi izvukao svog sina iz zatvora, a da mu nije problem da isplati brdo novca za to, tvrdi prijateljica.

– Ako izađe, sve će nas to ubiti, posebno njegovu decu, neće imati nikakvu budućnost – rekla je prijateljica i dodala:

– Njeni roditelji su srednja klasa i ne mogu pobediti protiv skupih advokata njegove porodice – objasnila je.

Prošle nedelje, Markova žalba za puštanje iz pritvora odbijena je od strane Švajcarskog saveznog suda u Lozani, nakon što je već bila odbijena na nižem sudu. Istraga je otkrila „konkretne indikacije mentalne bolesti“ kod osumnjičenog u osnovi slučaja, prenose švajcarski mediji.

Sud je naveo da je Mark pokazao izuzetno visok nivo kriminalne energije, nedostatak empatije i hladnokrvnosti nakon ubistva majke svoje dvoje dece.

Takođe je objavljeno da je Mark, čije je ime redigovano u optužnici zbog strogih švajcarskih zakona o privatnosti, odbio da im da pristup svom telefonu, za koji istražitelji kažu da je šifrovan i mogao bi sakriti više dokaza.

Švajcarski savezni sud rekao je da stoga „nužne okolne istrage“ još nisu sprovedene, pa se sumnja da „još uvek postoji znatan rizik od tajnog sporazuma između optuženog i svedoka u cilju prikrivanja istine“, pišu lokalni mediji.

Ono što je dodatno šokiralo javnost je činjenica da se za starateljstvo nad decom ubijene misice javila sestra ubice. Porodični prijatelj otkrio je da je u toku borba za starateljstvo nad dvoje dece. Kristinini roditelji navodno se smatraju previše starima da bi dugoročno brinuli o malim devojčicama, a takođe je dovedeno u pitanje i njihovo mentalno stanje.

Markova sestra, koja živi u njegovom rodnom gradu Bernu sa svojom porodicom, podnela je zahtev za starateljstvo, tvrdi prijatelj.

Svi oni koji su poznavali misicu za nju imaju samo reči hvale. Kako tvrde, kazna za ovakav zločin ne postoji.

– Ne znam šta da kažem njenim roditeljima. Ne možete ih ni sa čim utešiti, jer pravda za nešto ovakvo ne postoji, bez obzira na to koliko dugu kaznu on dobije. Ovo su ožiljci, duboki ožiljci, koji će ostati do kraja naših života – ispričala je prijateljica.

Ranije bio nasilan prema supruzi

Iz optužnice Saveznog suda proizilazi da je Mark i ranije bio nasilan prema pokojnoj Kristini. Ona je tokom ispitivanja izjavila da ju je suprug pregazio autom preko noge i da je došlo do porodičnog nasilja na tadašnjoj adresi u Bernu.

Postoji i policijski izveštaj od 14. jula 2023. godine. U njemu se nalaze fotografije žrtve sa ranije zadobijenim tragovima davljenja. Tada je Kristina istakla da želi da se razvede.

Podsetimo, svirepi zločin dospeo je u javnost tek prošle nedelje jer su lokalni mediji u Švajcarskoj objavili detalje sa suđenja osumnjičenom Marku. On je optužen da je suprugu najpre zadavio, zatim telo raskomadao ubodnom testerom i baštenskim makazama, a delove samleo u blenderu. Delovi su bukvalno pretvoreni u kašu jer je korišćena i hemikalija.

Obdukcija je pokazala da je Švajcarac odrubio Kristini glavu i pažljivo i precizno izvadio matericu pre nego što je neke delove njenog tela usitnjavao u blenderu. Obdukcija je takođe otkrila da je pre nego što ju je raskomadao osumnjičeni odsekao Kristinine noge i prešao na dezartikulaciju – uklanjanje kosti iz zgloba, poput amputacije njene leve nadlaktice, podlaktice i desne potkolenice. Kristini je grubo odsekao gornji deo kičme da bi je obezglavio i dalje prepolovio njen torzo iznad karlice. Kristina Joksimović je poreklom iz Republike Srpske, iz Modriče, a u Švajcarskoj je bila poznata manekenka i bivša finalistkinja izbora za mis Švajcarske. Sa suprugom je bila u braku od 2017. godine.

Ako pozoveš policiju, videćeš šta će ti se desiti!

Kristinin prijatelj je nakon njene smrti ispričao je da ju je suprug psihički zlostavljao.

– Često mi je govorila da im je veza, posebno otkako su im se rodila deca, bila loša. On se okrenuo sebi i nikome nije dozvolio da mu se približi. Pokušala je da razgovara sa njim i da sačuva vezu. Odlazila je na savetovanje zbog braka, a on je uvek odbijao da prisustvuje. Nije znala šta da radi, jer je postalo još gore. Rekla mi je da je jednom morala da pozove policiju, ali nije htela da mi kaže detalje o tome. On je bio nasilan i zapretio joj da će, ako pozove policiju, videti šta će desiti – ispričao je prijatelj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter