Izvor: 24SEDAM
11.10.2024 u 21:40
0

ČLAN ORGANIZIVANE KRIMINALNE GRUPE UHAPŠEN U ZAGREBU: Učestvovao u ubistvima „škaljaraca“ u Grčkoj

Milovan Zdravković je visoko pozicioniran član organizovane kriminalne grupe Kavači

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Interpol Zagreb obavestio Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije da su lišili slobode po našoj međunarodnoj poternici Milovana Zdravkovića.

SAOBRAĆAJNA NESREĆA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Sudarili se tramvaj i automobil (VIDEO)

“Ministarstvo unutrašnjih poslova je od strane Interpola Zagreb obavešteno da su, dana 11.10.2024. godine, lišili slobode po našoj međunarodnoj poternici lice Zdravković Milovana, rođenog 24.11.1979. godine u Beogradu, radi krivičnog gonjenja po naredbi Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivičnog gonjenja po naredbi Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal zbog krivičnih dela udruženje radi vršenja krivičnih dela i teško ubistvo.

Interpol Beograd je potvrdio validnost međunarodne poternice.

Milovan Zdravković je visoko pozicioniran član organizovane kriminalne grupe Kavači i sve odluke vezano za izvršenja krivičnih dela ove OKG donosio je zajedno sa Radojem Zvicerom i još nekoliko istaknutih članova.

Milovan Zdravković je u Srbiji osumnjičen da je, kao član OKG Radoja Zvicera, Darka Šarića i Veljka Belivuka učestvovao u planiranju i pripremanju izvršenja krivičnog dela teško ubistvo izvršeno dana 19.01.2020. godine u Atini kada su lišeni života Stevan Stamatović i Igor Dedović, kao i krivičnog dela teško ubistvo izvršeno dana 23.07.2020. godine na ostrvu Krf, kada su lišeni života Alan Kožar i Damir Hadžić.

Uloga Milovana Zdravkovića ogledala se u finansiranju logistike, plaćanje za rentiranje stanova, angažovanju lica za opservaciju, kao i nabavku i transport oružja za izvršenje krivičnog dela.

Takođe, Milovan Zdravković je sa ostalim članovima OKG Kavači kupovao opojnu drogu kokain iz Južne Amerike u većim količinama, koja je dalje transportovana i distribuirana u Evropi.

„Milovan Zdravković je, prema operativnim saznanjima, kum Radoja Zvicera”, izjavio je Dačić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter