Izvor: telgraf
26.07.2024 u 18:17
0

ČOVEK MRTAV PIJAN USMRTIO KOLIMA BRANISLAVA:Pitanja za sud u Ubu posle sramne odluke o puštanju čoveka koji je počinio zločin

Tužilaštvo u Ubu se nije žalilo, a rok je istekao

Vukašin Milošević (26) iz Jabučja prema odluci sudije Osnovnog suda u Ubu, dva dana nakon što je  pijan „opelom“ usmrtio Branislava Jevrosimovića(44), pušten je kući! Na njegovu odluku nije odreagovala ni koleginica iz Osnovnog javnog tužilaštva u Ubu.

Rok za žalbu je istekao.

Telegraf pita kako je sudija doneo ovakvu odluku, ako mu je bilo predočeno da je vozač „opela“ u trenutku nesreće imao 1.72 promila, da se udaljio sa mesta nesreće i da nije pružio pomoć povređenom.

Sudija je Miloševiću izrekao da mora svakog ponedeljka da se javlja policiji, oduzeo mu pasoš i vozačku dozvolu.

Jedno od ključnih pitanja jeste kako je zaštitio svedoke teške saobraćajne nesreće koja se dogodila 13. jula na putu Lajkovac-Skobalj.

Ko garantuje da se neće vršiti pritisak na njih kada se osumnjičeni nalazi u kući, a nije mu čak ni kretanje zabranjeno.

Ko garantuje da neće ponovo sesti za volan i napraviti tragediju kada se nalzi u kući, a nije mu određen pritvor.

Ko garantuje da neće pobeći iz Srbije ilegalnim putevima kada mu nije određen pritvor.

Sud

Na pitanje Telegraf zašto je sud doneo ovakvu odluku stigao je više nego uopšten odgovor iz Osnovnog suda u Ubu:

„Osnovni sud u Ubu je svoju odluku doneo u skladu sa odredbama ZKP-a, krećući se u granicama zakonskih razloga za određivanje pritvora prema osumnjičenom, koje je predložio OJT Ub, na koju odluku OJT iz Uba nije izjavio žalbu. Sve napred navedeno, sadržano je u obrazloženju rešenja“, kratko su nam odgovorili iz Osnovnog suda.

Podsetimo, iako je Milošević kobnog dana imao 1,72 promila alkohola u krvi, iako je napustio mesto nesreće i nije pružio pomoć povređenom nije mu određen nikakav pritvor. Lokalno tužilaštvo je uputilo zahtev sudu da mu pritvor bude određen, ali sud je odbio ovo. Iako je Tužilaštvo trebalo i moralo da se žali na ovu presudu, do isteka roka za žalbu ona nije upućena, i Vukašin je ostao kod kuće.

Tužilaštvo

Ekipa „Telegraf.rs“ upitala je i nadležno Tužilaštvo u Ubu zašto se nije žalilo na sramnu odluku Osnovnog suda u Ubu.

„Povodom Vašeg zahteva, obaveštavamo Vas da Osnovno javno tužilaštvo u Ubu vodi predistražni postupak protiv osumnjičenog V.M., a povodom saobraćajne nezgode koja se dogodila 13.07.2024. godine na opštinskom putu Lajkovac – Jabučje- Skobalj u kojoj je poginuo B.J. Nakon saobraćajne nezgode V.M. je od strane policijskog službenika testiran alkotest aparatom kojim je kod osumnjičenog utvrđen sadržaj alkohola od 1,72 mg/ml. Po tom, osumnjičenom je uzeta krv na analizu i to dva puta na pola sata, ali OJT Ub još uvek nije dobilo rezultate tih analiza. Ovo tužilaštvo vrši provere na navode da li se osumnjičeni nakon saobraćajne nezgode udaljio sa lica mesta i da li je pružio pomoć licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi te Vam iz tih razloga trenutno ne možemo ustupitite te podatke. V.M. je dana 14.07.2024. godine saslušan u OJT Ub u svojstvu osumnjičenog te je tužilaštvo Osnovnom sudu u Ubu podnelo predlog za određivanje pritvora, ali je sud takav predlog odbio kao neosnovan i prema osumnjičenom odredio meru zabrane napuštanja boravišta sa privremenim oduzimanjem putne isprave i vozačke dozvole. OJT Ub je donelo naredbu za vršenje obdukcije sada pok. B.J. i naredbu za mašinsko-tehničko veštačenje vozila kojima su upravljali V.M. i B.J. kritičnom prilikom te se čekaju nalazi i mišljenja oba veštaka. Nakon dobijanja rezultata analize krvi V.M. tužilaštvo će odrediti neuropsihijstrijsko veštačenje osumnjičenog i u zavisnosti od nalaza mišljenja veštaka te struke ceniće se nadležnost tužilaštva koje će postupati u daljem toku ovog postupka. OJ Ub nije se žalilo na odluku o pritvoru“, piše u odgovoru Osnovnog Tužilaštva u Ubu.

Detalji

Podsećanja radi, Milošević se, 13. jula ove godine, svom silinom „zakucao“ u „punto“ u kom je bio Jevrosimović. Kao da se ništa nije dogodilo Milošević je pozvao svog oca koji ga je stavio u kola i odvezao put Doma zdravlja u Lajkovcu gde mu radi majka.

Kako „Telegraf.rs“ saznaje, tužilaštvo je naredilo mašinsko veštačenje oba automobila, ali i psihijatrijsko veštačenje Miloševića.

Ono što ovu nesreću čini neljudskom jeste tvrdnja svedoka da je Milošević, posle sudara, odmah pozvao oca koji ga je odveo u Dom zdravlja gde mu radi majka, umesto da pomognu Jevrosimoviću koji je bio zaglavljen u kolima. Isti ti svedoci rekli su da Milošević nije imao teže povrede, a zahtevao od oca da ga odmah vozi kod lekara, umesto da pomognu čoveku koji je umirao u kolima.

DVA VOZA ZAUSTAVLJENA SA SPORTISTIMA: Nekoliko sati pre otvaranja Olimpijskih igara

Tragedija

To je neljudski! Ostavili su čoveka da umire u kolima! Da su mu odmah pomogli, možda bi preživeo! Ovako je čekao vatrogasce, koji su morali da ga vade iz kola, u kojima je bio zaglavljen, a sve vreme je imao teško unutrašnje krvarenje – kaže za Telegraf svedok ove užasne tragedije.

Kad je video udes, Miloševiću je odmah prišao drugi mladić, koji se slučajno našao tu.

Dok se mladić okrenuo Milošević je već bio u autu i u pratnji oca otišao u Dom zdravlja u kojem mu radi majka. Nisu ni pogledali zaglavljenog i ranjenog Branislava – kaže naš izvor.

Kako Telegraf.rs saznaje, otac pijanog bahatog vozača D. M. radi kao nastavnik u Osnovnoj školi u Lajkovcu, dok mu je majka medicinska sestra u Domu zdravlja.

Miloševiću se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju i preti mu kazna zatvora od dve do 12 godina.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter