Izvor: 24 sedam
13.08.2024 u 08:02
0

CRNI VIKEND U SRBIJI: 13 osoba izgubilo život u 11 saobraćajnih nesreća

Kao uzroci nesreća nakon faktora neprilagođene brzine, slede nepropisno preticanje i prelazak vozila u sobraćajnu traku za kretanje u suprotnom smeru

Tokom prethodna tri dana, od petka do nedelje, u 11 saobraćajnih nezgoda u Srbiji život je izgubilo čak 13 osoba, a analizom okolnosti nastanka nezgoda utvrđeno je da je najčešći uticajni faktor neprilagođena brzina.

STAVIO MU PIŠTOLJ NA BRADU PA GA IZUDARAO MAČETOM: Saslušan jer je napao muškarca u Grockoj

Kao uzroci nesreća nakon faktora neprilagođene brzine, slede nepropisno preticanje i prelazak vozila u sobraćajnu traku za kretanje u suprotnom smeru, saopšteno je iz PU Subotica.

U dve nezgode je utvrđeno prisustvo alkohola kod izazivača nezgode. Saobraćajna policija je u prethodnom periodu maksimalno angažovala sve svoje kapacitete kako u kontroli učesnika u saobraćaju tako i na sprovođenju brojnih preventivnih aktivnosti sa ostalim subjektima.

Uprkos tome, ovaj vikend će biti zabeležen kao crni vikend na našim putevima i utisak je da kao društvo olako prelazimo preko posledica saobraćajnih nezgoda o kojima se javnost redovno i blagovremeno izveštava, kao i preko brojnih upozorenja i apela Ministarstva unutrašnjih poslova i drugih subjekata – navodi se u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti sa preventivnim aktivnostima kako bi se javnosti približio problem posledica i obima stradanja u sobraćaju, i kako bi jedan broj učesnika promenio stavove i ponašanja i preuzeo deo lične odgovornosti za svoju i opštu bezbednost.

Ujedno, nastaviće se sa intenzivnom kontrolom saobraćaja u cilju privođenja pravdi učinilaca najtežih saobraćajnih prekršaja i ostalih delikata.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije će biti primorani i da u procesu donošenja novog Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima predlože i nova rigorozna rešenja kako bi se trajno eliminisale negativne pojave i rizična ponašanja na našim putevima od strane onih učesnika koji u tome istrajavaju u okviru postojećeg sistema bezbednosti saobraćaja – poručuju iz PU Subotica.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter