Izvor: ALO
21.08.2024 u 08:34
0

DANAS POČINJE SUĐENJE KRVNIKU UROŠU BLAŽIĆU: Po prvi put deteljno će dati iskaz o noći kada je ubio devetoro dece

Uroš Blažić na pripremnom ročištu priznao je krivicu za masakr u selima Orašje i Dubona, rekavši da ne zna šta ga je obuzelo tih dana i noći. Njegov otac, koji je optužen da je posedovao oružje iz kog je počinjen masakr, tvrdio je da nije kriv.

Suđenje Urošu Blažiću (21), optuženom za masakr u selima Malo Orašje i Dubona, počeće danas u 10 sati pred Specijalnim sudom u Beogradu. Krvniku iz Dubone sudi se u jednoj od najstrože čuvanih sudnica u Srbiji, Specijalnog suda.

Glavnoosumnjičeni Uroš, ožalošćenje porodice, njihovi advokati i druge zainteresovane stranke u postupku biće smešteni u sudnicu broj 1.

Inače, reč je o najvećoj sudnici u zgradi ove institucije koja je podeljena na tri dela. To znači da će učesnici u postupku biti odvojeni neprobojnim staklom i rešetkama od Blažića. U prvom delu sede sudije, tužioci, advokati i oštećeni, u drugom optuženi Blažić, dok je treći deo predviđen za publiku.

Pripremno ročište u postupku koji se vodi protiv Uroša Blažića održano je u sudnici centralnog zatvora u Beogradu, a na optuženičkoj klupi je i njegov otac.

KOMŠIJE U ŠOKU POSLE TRAGEDIJE NA PRUZI: Velika je žal za decom

Uroš Blažić je priznao krivicu za masakr u selima Orašje i Dubona, rekavši da ne zna šta ga je obuzelo tih dana i noći. Njegov otac, koji je optužen da je posedovao oružje iz kog je počinjen masakr, tvrdio je da nije kriv.

Inače, maksimalna kazna koju Blažić može da dobije u ovom postupku jeste 20 godina zatvora jer je u trenutku izvršenja krivičnog dela bio mlađi punoletnik odnosno nije imao navršenu 21 godinu života.

U  krvavom piru Blažića ubijeni su Nikola Milić (14), Aleksandar Milovanović (17), Marko Mitrović (17), Kristina (18) i Milan Panić (22), Lazar Milovanović (19), Nemanja Stevanović (21), Dalibor Todorović (24) i Petar Mitrović (25), dok je više njih teško ranjeno.

Blažiću se na teret stavlja teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter