Izvor: 24SEDAM
08.10.2024 u 16:40
0

DEČAK UBICA DANAS PRIČAO PROTIV RODITELJA: Tužilaštvo ispituje iznošenje detalja iz iskaza maloletnog K. K.

Advokat Ognjen Božović uveren da je dečak ubica danas pričao protiv roditelja

BEOGRAD – Prvo osnovno javno tuzilastvo u Beogradu formiralo je predmet povodom iznošenja u medijima delova iskaza maloletnog K.K. koji je počinio masovni zločin u OŠ Vladislav Ribnikar 3. maja 2023. godine, saopšteno je iz tog tužilaštva.

„Tuzilastvo će pribaviti podatke i potrebna obavestenja radi utvrdjivanja da li se, i u radnjama kog lica, sticu obeležja krivičnog dela Povreda tajnosti podataka ili nekog drugog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti, a o čemu će javnost takođe biti obaveštena“, navodi tužilastvo.

Iskaz u svojstvu svedoka K. K. je dao tokom istrage koja je prethodila krivičnom postupku koji se vodi protiv njegovog oca Vladimira Kecmanovića.

K. K. svedočio u postupku protiv roditelja, suđenje zatvoreno za javnost

U Specijalnom sudu u Beogradu na suđenju Miljani i Vladimiru Kecmanoviću, u toku je ispitivanje njihovog sina koji je 3. maja prošle godine u OŠ Vladislav Ribnikar ubio devet vršnjaka i čuvara te škole.

Kako Tanjug saznaje maloletnik je do sada odgovarao na pitanja suda, tužilaštva i punomoćnika oštećenih, a u nastavku suđenja, nakon pauze očekuje se da će odgovarati na pitanja članova porodica ubijenih.

Ispred tužilaštva njemu bi pitanja trebalo da postavljaju dva javna tužioca i Glavni javni tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Nenad Stefanović, koji su od početka postupka uključeni u ovaj predmet.

U sud je sa slobode došla majka dečaka koja je optužena u ovom slučaju, dok je otac doveden iz pritvora.

Suđenje je zatvoreno za javnost.

Maloletnik je prvi put danas izveden iz ustanove u kojoj se nalazi od zločina.

Božović: Iskaz K.K. vodi ka osudi Kecmanovića

Današnje svedočenje K.K, počinioca zločina u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, vodi ka osudi njegovih roditelja Miljane i Vladimira Kecmanović, rekao je novinarima nakon suđenja punomoćnik oštećenik Ognjen Božović.

“Pitanja koja su postavljanja su bila usmerena na utvrđivanju motiva zločina, ali smatram da njegov iskaz ide u pravcu koji će voditi ka osudi” rekao je Božović.

Ocenio je da je ovo suđenje jedno od najstrašnijih kojima je prisustvovao u karijeri.

Punomoćnik oštećenih Zora Dobričanin Nikodinović je rekla da je današnje ispitivanje maloletnika korisno za rasvetljavanje zločina od 3. maja, dodajući da se saznalo dosta bitnih detalja.

Božović: Očekujemo da K.K. rasvetli motive zločina

Punomoćnik porodice ubijenih u masovnom ubistvu u školi Vladislav Ribnikar Ognjen Božović je pre početka današnjeg suđenja rekao da očekuje da K.K. svedoči kako bi mu porodice ubijenih i ranjenih postavili pitanja koja ih tište godinu i po dana, a u nadi da dođu do odgovora kako i zašto je do zločina došlo.

„Ovo je prilika da prodice ranjenih i ubijenih prvi put postave pitanja koja ih tište godinu i po dana, u nadi da će doći do nekih odgovora kako i zašto je došlo do ovoga, u nadi da ćemo rasvetiliti motive i dobiti makar neki vid smiraja“, rekao je Božović novinarima ispred suda.

On je dodao da bi dečak prema protokolima trebalo da bude u izdvojenoj prostoriji u kojoj on može da vidi prisutne ali oni njega ne mogu.

Božović je istakao da K.K. ima pravo da odbije da da iskaz. Dečak je nešto pre 9 časova doveden u sud sanitetskim vozilom u pratnji policije, a stigla je i njegova majka sa advokatima, dok će njegovog oca sprovesti iz pritvora u kom je od hapšenja.

Dečak K.K. (14) koji je počinio masovno ubistvo u Ribnikaru doveden u Specijalni sud

Dečak K.K. (14) koji je počinio masovno ubistvo u OŠ Vladislav Ribnikar, doveden je danas u Specijalni sud gde bi trebalo da svedoči u sudskom procesu protiv njegovih roditelja Miljane i Vladimira Kecamanovića.

On je dovezen vozilom saniteta, u pratnji policijskih marica i biće ispitan u svojstvu svedoka.

Ispred tužilaštva će biti prisutna dva tužioca i Glavni javni tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Nenad Stefanović.

Maloletnik je danas prvi put izveden iz psihijatrijske ustanove u kojoj se nalazi od kada je počinio zločin.

Suđenju će pored advokata moći da prisustvuju i oštećeni.

U ovom predmetu sudi se roditeljima dečaka, Vladimiru i Miljani Kecmanović i instruktoru streljane Nemanji Marinkoviću, koji je optužen za krivično delo davanje lažnog iskaza.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter