Izvor: KURIR
30.05.2024 u 14:20
0

DEČAK UBICA I RODITELJI ŽRTAVA NA PSIHIJATRIJSKOM VEŠTAČENJU: Neočekivana odluka na suđenju za masakr u Ribnikaru

U Višem sudu u Beogradu danas su ispitana tri svedoka iz OŠ Vladislav Ribnikar u postupku koji se vodi protiv dečaka-ubice, njegovih roditelja Vladimira i Miljane Kecmanović i škole.

Majka dečaka danas je takođe trebalo da bude ispitana kao svedok, ali se ona ponovo nije pojavila na ročištu!

– Ja se izvinjavam što je došlo do promena, ali ona posle krivičnog postupka zaista nije u stanju – rekla je advokatica Kecmanovića, Marina Ivelja.

Kao svedok je tada pristupila Lidija Maksić koja radi kao psiholog u ovoj osnovnoj školi koja je rekla da je sa dečakom individualni razgovor obavila samo jednom, kad je upisivao prvi razred.

– Njega znam samo iz grupnog rada, nikada nismo radili individualno. Prilikom poseta časovima nisam primetila da se na neki način isticao, nikada za sedam godina nije bio upisan ni u napomenu – rekla je školski psiholog i dodala:

– Ja sam ga testirala za upis u školu, a ni tada ništa čudno nisam primetila. Slika o celom odeljenju 7/2 je bila da oni odlično funkcionišu.

Prema njenim rečima, ona je više radila sa drugim odeljenjima, ali zna da je dečak, kao i ubijena devojčica Angelina Aćimović želeo da pređe u drugu smenu, ali je to odobreno dečaku u drugom roku.

– On je to želeo jer, kako nam je rekla majka, nije bio pozvan na rođendan kod druga i to ga je jako pogodilo. Ja nisam obavljala razgovore ni sa njim, ni sa Angelinom, to je uradila koleginica, ali niko nije prijavio nikakve probleme u tom razredu – kaže svedokinja Lidija Maksić i dodaje:

– Znam samo da je dečak posle perioda korone popustio u matematici, ali ostale ocene su mu bile na istom nivou. Kao još jedan razlog za promeni njegove smene navodilo se to da je u 7/2 imao već formirano svoje društvo. Nisam obaveštena da je bilo pretnji od strane njegovih roditelja.

Prema njenim rečima procedura u školi je da neko od stručnih saradnika obavi razgovor sa decom koja menjaju smenu, ali sa ovim dečakom to nije bio slučaj.

– Ne znam, ja nisam sa njim razgovarala. Niko se na njega nije žalio. Posle 3. maja smo gledali i vraćali njegove crteže i sastave, ali ništa nije ukazivalo na problem.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter