Izvor: Kurir
18.07.2024 u 10:41
0

DRŽALI SU ME U ZATVORU 23 GODINE: Rođeni brat Artana Hajrizija nedavno pobegao iz zatvora

Artan Hajrizi, koji je ubio policajca Nikolu Krsmanovića sinoć u Loznici, a ranio Vjekoslava I, rođeni je brat Fatona Hajrizija, koji je nedavno pobegao iz zatvora u Smrekovici 6. jula, na KiM.

Artan Hajrizi je na društvenim mrežama objavljivao fotografije sa zastavama UČK i likom Hašima Tačija, kao i fotografiju pored velikog postera sa likom ozloglašenog teroriste Adema Jašarija.

IMA MAJKU, OCA I SESTRU: Policajac koji je ubijen u Loznici bio u Žandarmeriji

Faton Hajrizi je osuđen za ubistvo ruskog vojnika, pripadnika Kfor, pre dve decenije kod Drenice. On je čak devet puta bežao iz zatvora, a oglasio se i na društvenim mrežama posle poslednjeg bekstva.

– Ja sam Faton Hajrizi, koji je iz redova OVK otišao u rat kao 14-godišnjak. Ja sam Faton Hajrizi koji je delovao na severu 2006-2007 za dobrobit ove zemlje. Nije normalno, držali su me u zatvoru 23 godine, danas imam 40 godina – žalio se on na TikToku.

Za svoje prvo bekstvo iz zatvora rekao je da je koristio prozor kupatila u zatvoru u Mitrovici. Hajrizija su tada uhapsili vojnici KFOR-a. Kako je pokazao, pobegao je i po drugi put iz zatvora u Prištini, a jednom je pobegao i iz vojne baze 2012. godine, pobegavši iz zatvora u Prizrenu i prešavši preko ograde.

Posle policijske akcije, uhapšen je u julu 2007. godine, zajedno sa još šest zatvorenika, osuđenih za teška krivična dela. Nakon što su prošli ogradu zatvora, sedam zatvorenika su dočekali drugi ljudi, koji su počeli da pucaju na zatvorske čuvare.

Nakon obavljenog uviđaja, uhapšeni su neki zaposleni u Zatvoru Dubrava i još neke osobe za koje se sumnjalo da su pomagale u bekstvu.

Nekoliko meseci po bekstvu, u septembru 2007. godine, došlo je do oružane pljačke u Glogovcu, gde su četiri osobe sa oružjem i maskama opljačkale zlataru i u bekstvu upucale dvojicu policajaca i vlasnika radnje. Vrednost ukradenog zlata bila je oko 63 hiljade evra.

U nastavku potrage za razbojnicima, u selu Bruznik-Vučitrn, policijska patrola je pokušala da zaustavi sumnjivi automobil. Osumnjičeni iz tog automobila pucali su na policiju i vatrenim oružjem ranili dvojicu policajaca i uspeli da pobegnu pešice.

Sumnjalo se da su iste osobe izvršile pljačku i ranjavanje u Glogovcu. Faton Hajrizi i Burim Baša uhapšeni su u oktobru 2007. godine u kući u naselju Sunčani breg u Prištini. Tokom racije pronađeno je nekoliko komada oružja.

Podsećamo, oko 1 čas jutros srpski granični policajci su zaustavili vozilo u kom su bili strani državljani. Tokom kontrole vozila Faton Hajrizi je ubio policajca Nikolu Krsmanovića, a Vjekoslava I. ranio u rame.

On se zatim dao u beg, ali su na mestu ubistva ostala njegova dokumenta, zahvaljujući kojima je identifikovan.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter