Izvor: Kurir
02.08.2024 u 08:54
0

JOŠ DVA MESECA PREOSTALA DA PRIKUPE SVE DOKAZE: Ispitano 25 svedoka

Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru preostalo je još oko dva meseca da prikupe sve dokaze protiv osumnjičenih Dejana Dragijevića (50) i Srđana Jankovića (50) za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, a kako se saznaje, u Tužilaštvo su stigla DNK i GPS veštačenja i u toku je njihova analiza.

Kako navode iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru veštačena su tri automobila i do sad je ispitano oko 25 svedoka.

ŠVERCOVAO 125.000 CIGARETA: Uhapšen sedamdesetogodišnjak u Rumi

Veštačenje GPS

Rezultat veštačenja od 26. marta je, prema našim nezvaničnim saznanjima, pokazao da su se osumnjičeni kretali vozilom pored kuće odnosno pojate u kojoj je Danka bila sa bratom i majkom.

Dva različita iskaza Dragijevića

Dejan Dragijević, prvoosumnjičeni za ubistvo devojčice je saslušan 11. jula u VJT u Zaječaru na sopstveni zahtev i tada je u potpunosti negirao da je ubio devojčicu u Banjskom polju uprkos tome što je na prvom saslušanju do detalja opisao kako je izvršio krivično delo.

Tužilaštvo, podsetimo, sada ima dva različita iskaza osumnjičenog, a Viši sud u Zaječaru će, kada za to bude vreme, proceniti koji je istinit.

Osumnjičeni i dalje u pritvoru

Kako se saznaje, Srđan Janković i Dejan Dragijević, koji se sumnjiče za ubistvo devojčice će, za sada, ostati u pritvoru.

– Biće ispoštovan rok do šest meseci za podizanje optužnice, a nadamo se da će optužnica i pre toga biti podignuta. Po prispeću svih veštačenja, videće se da li ima potrebe da se ponovo radi rekonstrukcija događaja – kaže izvor blizak istrazi.

Prema nezvaničnim saznanjima, u ovom slučaju se, za sada, neće dodatno ispitivati novi svedoci.

Sve priznao, pa porekao

Dragijević je, podsetimo, na prvom saslušanju u VJT u Zaječaru ispričao da je on bio na mestu suvozača u službenom automobilu „fiat panda“, dok je za volanom bio njegov kolega Srđan Janković.

– Priznao je da je Janković automobilom oborio devojčicu koja je sama bila na putu, a da je on potom uneo u vozilo na zadnje sedište i da ju je golim rukama zadavio

– rekao je izvor upoznat sa slučajem ranije.

Prema nezvaničnim saznanjima, Dragijević je do detalja opisao zločin i priznao svoju i otkrio ulogu Jankovića u celom zločinu. Međutim, on nije želeo da otkrije gde se nalazi telo devojčice.

– Rekao je da su telo odneli na deponiju na Starobanjskom putu, ali da je on telo premestio dva dana kasnije, 28. marta, te da su mu u tome pomogli otac Radoslav i brat Dalibor. Tačnu lokaciju nije otkrio – rekao je izvor.

Suprotno od Dragijevića, Janković se na saslušanju nakon hapšenja branio ćutanjem, a onda je, početkom juna, odlučio da želi da progovori. On je u potpunosti negirao da ima bilo kakve veze sa nestankom i ubistvom devojčice iz Bora.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter