Izvor:
17.06.2024 u 16:00
0

JOŠ UVEK SE TRAGA ZA NESTALOM ŽENOM: Španska policija u Beogradu, sumnjaju da je Knežević telo supruge doneo u Srbiju

Agenti španske nacionalne policije iz Madrida, specijalizovane za potrage za nestalim licima, od srede se nalaze u Beogradu, gde sa srpskim kolegama nastavljaju potragu za telom američke državljanke Ane Knežević, ali i vrše rekonstrukciju svakog koraka njenog supruga Davida Kneževića, koji je u Americi optužen za njenu otmicu početkom februara u Madridu.

Pored agenata španske Grupe 12 u Srbiju su doputovali i predstavnici Generalnog komesarijata sudske policije, a glavni cilj je da se utvrdi šta David Knežević radio posle šestodnevnog putovanja automobilom od Beograda do Madrida i nazad, i to upravo u vreme kada je njegova supruga, rođena Kolumbijka sa američkim pasošem, misteriozno nestala u španskoj prestonici, .

Sumnjaju da je telo doneo u Srbiju

Kako prenose španski mediji, agenti Grupe 12 žele da utvrde da li je postojala mogućnost da se Knežević u Srbiju vratio sa velikim koferom u kojem se sumnja da je smestio telo svoje supruge.

Španska policija i FBI, koji je takođe uključen u istragu, utvrdili su da je David Knežević iznajmljenim automobilom “pežo 308” krenuo put Madrida 30. januara ove godine, da se u Beograd vratio 5. februara. U jednom pravcu je prešao 2.592, kilometra koliko ima između srpske i španske prestonice. Automobil je rentakar agenciji vratio deset dana.

Vlasnik agencije obavestio je policiju da je, kada je Knežević vratio vozilo, otkriveno da su stakla bila zatamnjena, da su okviri registarskih tablica promenjeni i da su dve nalepnice uklonjene s vozila.

Pregledaju se i kamere po Beogradu

Španska i srpska policija rade na rekonstrukciji kompletnog Kneževićevog kretanja u tom periodu po Srbiji, od ulaska na graničnom prelazu Batrovci. Blic piše da se pregledaju snimci sa svih saobraćajnih kamera na auto-putevima, a posebno u Beogradu, kao i mesta koja je voleo da posećuje.

Blic navodi da je ovo nastavak potrage koju su prethodnih nedelja španska policija i FBI obavljali na auto-putu R2, kojim se Knežević kretao u povratku iz Madrida ka Beogradu, jer su postojale naznake da se možda na ovom delu oslobodio tela. Međutim, intenzivna potraga je završena bez rezultata, pa je preseljena u Srbiju.

U Madridu spavao u automobilu

Kako je David Knežević tvrdio da je sve vreme od dolaska iz Amerike bio u domovini, utvrđeno je da je on iznajmljenim automobilom ipak boravio u Španiji.

Na osnovu podataka iz istrage, policija ga je dan pre Aninog nestanka oko 21 čas locirala blizu zgrade u kojoj je stanovala njegova još važeća supruga, iako su mesecima bili razdvojeni u iščekivanju brakorazvodne parnice. Istraga je utvrdila da je David, kako bi prošao neprimećen i kako ne bi ostavio tragove o svom boravku, odlučio da ne boravi u hotelu, apartmanu ili hostelu, već je prema izvorima iz policije, prespavao u automobilu!

Sutradan je, kako je prenela španska televizija, snimljen kako kupuje motociklističku kacigu i sprej kojim je, kako se pretpostavlja, onesposobio kamere na ulazu u zgradu gde je stanovala Ana. Ove stvari je kupio u različitim radnjama, a već oko 18.30 časova je bio u blizini Anine zgrade.

“Ključan trenutak zločina dogodio se kada je David došao do zgrade. To je bilo 2. februara oko 22.15 časova, kada je Ana prestala da odgovara na poruke i telefonske pozive rodbine i prijatelja. Posle ovoga policija je rekonstruisala njegovo putešestvije pomoću saobraćajnih kamera koje su snimile automobil sa njegovim registarskim tablicama”, objavili su španski novinari, a preneo je Blic.

Španski mediji prenose da je Knežević ukrao tablice i stavio ih na automobil kako ne bi bio povezan sa otmicom i kako bi uspeo da pobegne iz Madrida ka Beogradu.

David Knežević se nalazi u pritvoru pošto je uhapšen odmah po sletanju na aerodrom u Majamiju. Za sada je osumnjičen samo za kidnapovanje svoje supruge, ali nije isključeno da optužnica bude uskoro prekvalifikovana i u ubistvo.

Sud je u dva navrata odbio jemstvo za uslovno puštanje na slobodu jer, po oceni sudije, njegovo bogatstvo i veze koje ima u inostranstvu mogu da osiguraju lak beg od pravosudnih organa.

Ana i David Knežević su bili uspešni poslovni ljudi čije su firma i nekretnine procenjene na oko 15 miliona dolara, a koje je Beograđanin pokušao poslednjih meseci, kako su prenosili mediji, da rasproda.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter