Izvor: Informer
05.06.2024 u 19:06
0

NARAVNO DA SE NISU IGRALA UPALJAČIMA: Poznato kako se zapalio autobus!

Autobus prevoznika "Leka trans" koji je vraćao sa Kopaonika učenike šestog razreda OŠ Momčilo Živojinović iz Mladenovca zapalio se nadomak Vrnjačke Banje.

Uviđajem je utvrđeno da je do požara došlo usled zapalenja filtera koji prečišćava otpadne čestice izduvnih gasova vozila.

Deca su bila vidno istraumirana, ali prilikom izlaska iz autobusa nisu bili u panici.

AUTOBUS PUN DECE U PLAMENU! Jeziva scena kod Vrnjačke Banje

– Svi smo bili u autobusu kada smo videli dim. Vozač i ja smo izašli iz autobusa i videli da je filter počeo da dimi. Da bi se sprečilo dalje širenje uzeli smo protivpožarni aparat, međutim to je bila greška. Da je vozač samo ugasio autobus, ništa se ne bi desilo. Deca su nakon toga bezbedno izašla i stajala sa strane dok po nas nije došao drugi autobus. Otišli smo u Vrnjačku Banju i obišli je, a sada smo na putu za Mladenovac – istakao je direktor škole za Telegraf.rs, pa je komentarisao izjavu da će se proveriti da li su se deca igrala upaljačem i tako zapalila autobus:

– To nije tačno. Naravno da se nisu igrala upaljačima. Ta deca su šesti razred i jako su poslušna – navodi direktor.

Podsetimo, požar je izbio danas na spratnom autobusu, koji je u vlasništvu kompanije „Leka prevoz“ iz Zvečke kod Obrenovca, koji se dogodio u mestu Stanišići, kod Vrnjačke Banje. Autobus je prevozio učenike šestog razreda Osnovne škole „Momčilo Živojinović“ iz Mladenovca, koji su juče krenuli u dvodnevnu ekskurziju.

Dačić: Požar je ugašen

U trenutku izbijanja požara u autobusu je bilo 76 putnika i svi su bezbedno napustili autobus. Uviđaj je u toku po nalogu tužioca, nakon čega će dalje postupati u cilju utvrđivanja odgovornosti – izjavio je ministar Dačić.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beograd Info (@beograd_info)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter