Izvor: Telegraf
07.04.2022 u 09:41
0

Novi detalji incidenta u Smederevu: Podneta krivična prijava protiv nastavnika zbog nasilničkog ponašanja!

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv nastavnika.

Nakon što je u Smederevu zabeležen težak slučaj fizičkog nasilja od strane nastavnika fizičkog prema učeniku OŠ „Branislav Nušić“ iz Smedereva, usledila je krivična prijava protiv njega, saznaju mediji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Policija je u međuvremenu saslušala osumnjičenog nastavnika i juče je protiv njega podnela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje. U narednom periodu će se u tužilaštvu protiv njega sprovoditi dokazne radnje – navode u Tužilaštvu za medije.

Nastavnik je najpre prišao učeniku, a potom ga povukao snažno, tako da je gotovo pao sa stolice, a onda ga je udario u potiljak. Nastavio je da viče na njega.

Kako nam je ranije kazao direktor škole Dragan Jovičić, u pitanju je miran nastavnik koji je među decom omiljen i da su svi u odeljenju bili iznenađeni postupkom. S druge strane,  čitalac naveo je da ovakvo ponašanje profesora nije novost, ali da deca „ne smeju da reaguju“.

Tužilaštvo je pre podnošenja krivične prijave obavilo niz radnji.

– Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu je još u petak, odmah po dobijanju informacije, naložilo hitno postupanje Policijskoj upravi u Smederevu i to da se pribavi snimak kritičnog događaja koji je sačinio neko od prisutnih učenika, da se zatim obavi razgovor sa oštećenim učenikom i sa njegovim zakonskim zastupnikom (njegovom majkom), da se učenik odvede lekaru i pribavi medicinska dokumentacija o povredama koje je zadobio, da se obavi razgovor sa direktorom škole, da se od njega zatraži da hitno sazove školski tim za nasilje i obavi razgovor sa pedagogom ili psihologom na okolnosti da li je i ranije bilo prijava učenika protiv navedenog nastavnika, da se identifikuje učenik koji je sačinio video snimak, da se sa njim obavi razgovor (takođe u prisustvu roditelja – jer se radi o maloletnim licima) na okolnost da li se kritičnom prilikom osetio ugroženim, što je sve i urađeno odmah u petak. Takođe je Policijskoj upravi naloženo da obavi razgovor i sa prijavljenim nastavnikom, a zatim protiv njega podnese krivičnu prijavu ovom tužilaštvu za krivično delo nasilničko ponašanje – odgovorili su nam ranije iz smederevskog Osnovnog javnog tužilaštva.

Ministarstvo prosvete uputilo  je na gradsku prosvetnu inspekciju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ministarstvo prosvete uputilo nas je na gradsku prosvetnu inspekciju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter