Izvor: EURONEWS
02.07.2024 u 09:41
0

ODREĐEN PRITVOR MUŠKARCU KOJI JE OSUMNJIČEN ZA UMEŠANOST U TERORISTIČKOM NAPADU U BEOGRADU: Uhapšen je u subotu zbog sumnje da je bio u kontaktu sa Milošem Žujovićem

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal je dana 01.07.2024. godine doneo rešenje kojim je prema okrivljenom I.D. odredio pritvor, koji mu po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

I.D. je uhapšen u subotu zbog sumnje da je bio u kontaktu sa Milošem Žujovićem, koji je toga dana napao žandarma Miloša Jevremovića ispred Ambasade Izraela i pogodio ga strelom u vrat. Jevremović je u samoodbrani pucao na Žujovića, koji je preminuo od zadobijenih povreda.

Pritvor za I.D. je određen jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.
SVA JE BILA ISCEPANA, LICE, TELO, SVE: Svinja ranije napala i čoveka kod Aleksinca

Okrivljenom I.D. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Terorističko udruživanje iz člana 393a stav 1 u vezi člana 391 stav 1 tačke 1, 3 i 6 KZ, člana 391a  i člana 391b Krivičnog zakonika.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu  – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, u roku od tri dana od prijema rešenja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter