Izvor: ALO
24.08.2024 u 13:40
0

OGLASIO SE MUP: Hitan apel zbog saobraćajnih nesreća

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jutros oko 7.50 časova kod Umke, na državnom putu od Obrenovca do Beograda, učestvovali su autobus javnog gradskog prevoza i teretno vozilo, a tom prilikom jedna osoba je poginula, jedna je zadobila povrede opasne po život, dok su još četiri lica zadobila teške telesne povrede. Takođe, 13 osobe je lakše povređeno i oni su zadržani u zdravstvenoj ustanovi na daljim pregledima.

Prema prvim informacijama, do nezgode je došlo usled naletanja autobusa na teretno vozilo prilikom kretanja u smeru ka Beogradu.

Saobraćajna policija u kontinuitetu sprovodi kontrolu vozača komercijalnih vozila i nadzor nad radom prevoznika, a tokom akcija pojačane kontrole usmerenih na ovu kategoriju vozača, na dnevnom nivou se na području Republike Srbije izvrši kontrola više od 1.300 vozača teretnih vozila i više od 200 vozača autobusa, dok se na dnevnom nivou otkrije više od 1.000 prekršaja ovih vozača.

UHAPŠEN VOZAČ AUTOBUSA: Zakucao se u kamion, jedna osoba poginula, 18 povređeno

U okviru napora da se smanji broj saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju komercijalna vozila, Uprava saobraćajne policije će nastaviti i dalje da vrši kontrolu vozača komercijalnih vozila i da preduzima sve mere prilikom nadzora nad radom prevoznika, kako bi se očuvao nivo bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, prevashodno putnika u javnom prevozu.

Uprava saobraćajne policije apeluje na sva pravna lica, preduzetnike i fizička lica koja raspolažu komercijalnim vozilima da propisno i bezbedno učestvuju u saobraćaju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter