Izvor: telegraf
31.05.2024 u 22:26
0

OGLASIO SE OTAC STRADALOG STEFANA FILIĆA: „Kamo sreće da sam stradao umesto njega, da ne doživim sramnu odluku suda“

Stefanov otac je odluku Apelacionog suda shvatio kao nagradu za osuđene

Prvostepeno osuđenima Nikoli Bojoviću i Mitru Pandureviću smanjene su kazne zatvora za ubistvo Stefana Filića, navedeno je danas u obrazloženju presude Apelacionog suda. Bojoviću je kazna smanjena sa 18 na 15, a Pandureviću sa 15 na tri godine zatvora. Tim povodom se za Telegraf.rs oglasio otac ubijenog Stefana Nenad Filić.

– Danas objavljena odluka Apelacionog suda je skandalozna i predstavlja samo još jedan dokaz da su danas sudovi u Srbiji sve osim onoga što treba da budu, a to je da budu mesto gde se utvrđuje istina i pravda.

Porodica, koja je stojički izdržala mukotrpan sudski proces i sve vreme verovala u institucije, dobila je još jedan udarac, a ubice nagradu smanjivanjem kazne. Nije danas dobro biti pošten, dokazalo nam je to Sudsko Veće Apelacionog suda na skorašnjem pretresu, glumeći pred nama netrpeljivost prema optuženima i njihovim braniocima. Svojom su nas glumom uverili da će konačno neko odgovarati za ubistvo nedužnog mladića. Mogu samo da im čestitam, predstava im je uspela – kaže Nenad

Ističe da u obrazloženju presude vidi da Apelacioni sud nema nikakvu zamerku na Viši sud, da izvedeni dokazi nedvosmisleno potvrđuju učešće Pandurevića, njegovi udarci i odgurivanje su neosporni, ali da su oni, i pored svega toga, nagrađeni.

– Cene da je prvostepeni sud pravilno utvrdio i olakšavajuće i otežavajuće okolnosti, ali smatraju da je izrečena kazna Bojoviću previsoka i da će mera od 15 godina biti dovoljna. Samo me zanima na osnovu čega su oni to procenili, ako nije bilo izvođenja drugih dokaza? Bruka i nek im je na čast! Ovakvim odlukama kao da je cilj da se pospešuje kriminal, zato će nam se ponavljati i Ribnikar, Malo Orašje i Dubona, zato će nam se ponavljati, evo, i najsvežiji slučaj na Voždovcu, gde su opet maloletnici ubili nedužnog čoveka koji je samo hteo da zaštiti svoje dete. Kamo sreće da sam i ja stradao te noći umesto Stefana i da nisam doživeo današnju sramnu odluku suda – istakao je Nenad.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter