Izvor: Tanjug
20.09.2022 u 18:03
0

„OSTOJA BRANIO DETE, PA UBIJEN“: Napadač osuđen, evo koliko godina će provesti iza reštaka!

A.I. (21) osuđen je u Višem sudu u Šapcu na kaznu zatvora u trajanju tri i po godine jer je u julu 2020. godine naneo teške telesne povrede Ostoji M. (46)  usled kojih je nesrećni čovek preminuo pet dana kasnije.

ZA POKUŠAJ UBISTVA DOBIO 12 GODINA! Osuđen David Jovanović

Tužilaštvo je tražilo minimalnu kaznu od pet godina, a za krivično delo nanošenja teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom zaprećena je zatvorska kazna od dve do 12 godina.

Presuda je prvostepena i viši javni tužilac je najavio da će podneti žalbu Apelacionom sudu, a izrečenom kaznom nije zadovoljna ni Snežana, rođena sestra Ostoje M.

„Sramota me i da kažem kakva je presuda i koliko je blaga kazna. Koliko noći nisam spavala zbog gubitka mlađeg brata, preživela sam agoniju tokom suđenja slušajući svašta o njemu, a tek sada ne mogu da smirim. Mog brata više nema i ne mogu ga vratiti i sada se jedino nadam da će Apelacioni sud ispraviti nepravdu“, kaže Snežana.

Ostoja M. je preminuo u Kliničkom centru u Beogradu pet dana nakon što ga je A.I. udario pesnicom u glavu usled čega je pao na potiljak i zadobio frakturu lobanje. Nemio događaj se odigrao u dvorištu osnovne škole u mestu Sovljak kada je Ostoja M. pokušao da zaštiti dete iz sela i upozorio jednog mladića da „dete ostavi na miru“, nakon čega mu je prišao A.I. i udario ga pesnicom u glavu. Ostoja je pao na leđa i nekoliko minuta ležao bez svesti i onda ustao pa ponovo pao, a A.I. je pobegao u mrak.

Strašnu scenu nasilja preplašeno je posmatralo 15 maloletne dece koja su se tu zatekla. Uspaničeno su vriskala i zapomagala strahujući da li će Ostoja da preživi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ostoja M. je hitno zbrinut u šabačkoj bolnici, a posle nekoliko sati iste noći prebačen u Klinički centar u Beogradu.

„Napatio se ni kriv ni dužan i borio da preživi. Celo selo se molilo za njega, a najviše deca koja su ga volela jer im je u njegovom društvu bilo zabavno. Često je bio sa decom i mladima jer nije imao svoje potomstvo. I te noći ih je razveseljavao šalama i pričao im priče. Nastradao je zbog namere da spreči eventualnu svađu i tuču, a koliko je blagu kaznu nasilnik dobio ispade da je i moj Ostoja kriv“, priča sestra Snežana.

Celo selo je bilo zgranuto tragedijom i žalilo je Ostoju čiju su dobroćudnu narav dobro poznavali i cenili. Posle smrti roditelja on je živeo sam u selu gde meštani nikada ružno nisu pričali o njemu, pa ni kada je ponekad umeo da popije jer i u takvim prilikama nije bio sklon svađi i sukobljavanju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter