Izvor: Telegraf
30.03.2022 u 13:45
0

Pijana vozila auto, dve devojke poginule kod Vladičinog Hana! Anđela (21) PUŠTENA JE IZ PRITVORA!

Dva meseca nakon stravične nesreće kod Vladičinog Hana, kada su stradale dve devojke, a dve preživele sletanje automobila smrti u Južnu Moravu, istraga je poprilično odmakla i očekuje se da tužilaštvo uskoro donese odluku o podnošenju optužnih akata.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema navodima iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju, A.S koja je upravljala automobilom nakon isteka pritvora od mesec dana, kao i saslušanja svih svedoka ovog događaja, puštena je da se brani sa slobode.

Saslušani su roditelji stradalih devojaka u svojstvu oštećenih lica i pridružili su se gonjenju počinioca dela.

Saslušani su u vozač kamiona iz Beograda, kao i vozač autobusa “Niš ekspresa”, koji su prvi naišli na mesto nesreće, obavestili policiju i hitnu pomoć, a zatim i pružili pomoć preživelim devojkama.

Predmet se nalazi kod veštaka saobraćajne struke, koji bi trebalo da na osnovu svih prikupljenih dokaza, iznese stručni nalaz i mišljenje o uzrocima ove saobraćajne nesreće.

A.S. koja je bila za volanom automobila, puštena je da se u daljem postupku brani sa slobode.

– Veštačenje je pokazalo da je u trenutku nesreće u krvi imala 0,95 promila alkohola u krvi – kaže Danijela Trajković, Viši javni tužilac.

Podsetimo, nesreća se dogodila 29. januara, oko 4 časa ujutro, kada su se četiri devojke vraćale kući u Predejane, posle izlaska u Vladičinom Hanu.
U saobraćajnoj nesreći kod tunela Manajle, u ranim jutarnjim satima, automobil marke „golf “ sa četiri devojke iz Predejana, sleteo je u Južnu Moravu.

Tela Anđele M. i Katarine P. pronađena su u Južnoj Moravi. Prva je pronađena Anđela, a potom i Katarina. Obdukcija je utvrdila da su nastradale utapanjem. A. S. i K. M. su u nesreći lakše povređene.

Pritvor A.S. određen je zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti  javnog saobraćaja.

A. S. je prethodno na saslušanju u tužilaštvu u prisustvu svog advokata negirala izvršenje krivičnog dela teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Tužilaštvo je smatralo da je delo izvršila sa umišljajem, jer je vozila kola sa probnom vozačkom dozvolom u vremenu kada nije smela da vozi i to pod uticajem alkohola, neprilagođenom brzinom uslovima i stanju puta, vidljivosti, preglednosti i atmosferskim prilikama.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Za ovo krivično delo, prema srpskim zakonima, propisana kazna zatvora je od dve do 12 godina.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter