Izvor: Kurir
31.08.2024 u 21:25
0

PREOKRET U SLUČAJU ANE VOLŠ: Tiče se jednog od glavnih ljudi povezanih sa njenim nestankom

Slučaj Ane Volš, Beograđanke koju je, kako se sumnja, ubio suprug Brajan, a onda se otarasio njenog tela, pod znakom je pitanja i istaga tapka u mestu jer je američki policajac koji je 2023. godine istraživao Anin nestanak suspendovan zbog pristrasnosti.

Imajući u vidu da je pripadnik više državne policije Masačusetsa sklonjen sa radnog mesta, dugačak je spisak slučajeva ubistva u Bostonu koji su sada upitni jer se zasnivaju na njegovim nalazima. Advokati Brajana Volša su o ovome obavešteni putem pisma koje je stiglo na njihovu adresu.

STABILAN JE I VAN ŽIVOTNE OPASNOSTI: Radnik suda u Zaječaru uboden nožem u leđa

Policijski službenik Majk Proktor, koji je inače u državnoj policiji Masačusetsa zaposlen desetak godina, trenutno se suočava sa suspenzijom, ne prima platu i čeka istragu unutrašnje službe policije. Tužilaštvo koje istražuje njegov slučaj smatra da je bio pristrasan tokom brojnih istraga, da je slao grube i neprofesionalne poruke svojim prijateljima koje su pročitane tokom suđenja za jedno ubistvo. Te poruke se mahom odnose na detalje iz istrage, u njima istražitelj komentariše fizički izgled žrtava i šalje neprimerene komentare o žrtvama i osumnjičenima.

Dok tužilaštvo koje istražuje Proktora čeka da policija Masačusetsa dostavi spisak slučajeva na kojima je radio, a među njima se nalazi i ubistvo Ane Volš, Beograđanke koja je sa porodicom živela u Sjedinjenim Državama i za čije se ubistvo, iako njeno telo još nije pronađeno, tereti njen suprug Brajan Volš.

Volš se, podsećanja radi, i dalje nalazi u pritvoru otkako je policija prikupila brojne dokaze protiv njega. U međuvremenu, NBC izveštava da se u pravosudnim krugovima sada postavlja pitanje o tome da li će narušeni kredibilitet Poktora sprečiti tužioce da slučajeve na kojima je on radio, uopšte iznesu pred sud.

„U jednom slučaju suđenja za ubistvo su se potvrdile sumnje i svedočenje Proktora je ocenjeno kao štetno, a njegov rad kao pristrasan, te je prošle nedelje oborena presuda. Na drugom suđenju za ubistvio su advokati tražili da se smesta odbaci optužnica jer se zasniva na sumnjivoj i pristrasnoj Proktorovoj istrazi, a takva odluka se očekuje“, izvestili su mediji u SAD.

Samim tim i istraga protiv Brajana Volša, optuženog za ubistvo svoje supruge Ane, dovedena je u pitanje, a njegovi advokati su bili jedni od advokata odbrana na čije je adrese stiglo pismo obaveštenja o Proktorovoj suspenziji.

Brajan Volš i dalje se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je 1. januara 2023, u porodičnoj kući u Kohasetu gde su živeli sa maloletnim sinovima, ubio svoju suprugu Anu, a potom je njeno telo raskomadao i odneo ga na nepoznatu lokaciju. Policija do danas nije pronašla telo nesrećne žene, ali jeste brojne dokaze koji Volša stavljaju u fokus istrage.

Podsećanja radi, nestanak Ane Volš su prijavile njene kolege, videvši da se danima ne pojavljuje na poslu, a kada je policija zakucala na vrata kuće u kojoj je živela sa porodicom, Brajan im je kazao kako nije neuobičajeno da se ne javi duže vreme, što je kod policajaca odmah izazvalo sumnju. Brajan je rekao policiji da je poslednji put video Anu ujutru 1. januara, kada mu je rekla da mora hitno u Vašington zbog posla i da je tad napustila kuću. Ana je sa porodicom živela u Kohasetu i tokom nedelje putovala je u Vašington zbog posla.

Međutim, tužioci tvrde da ne postoje dokazi da je Ana uzela taksi do aerodroma ili da je stigla u Vašington. Brajan je rekao da je ostatak dana proveo završavajući poslove za svoju majku i da je 2. januar proveo sa decom. Brajan je u tom trenutku bio u kućnom pritvoru zbog prevare sa slikama od pre nekoliko godina, ali ga je kamera uhvatila kako posećuje određena mesta u periodu od 1. do 4. januara. Počela je masovna potraga za Anom, a Brajan je uhapšen 8. januara zbog ometanja istrage. Onda su počele da se otkrivaju jezive stvari.

U njegovom računaru je pronađena šokantna istorija Gugl pretrage u kojima se Brajan informisao na koji način se može otarasiti tela, koliko je telu potrebno da se raspadne i slično. Takođe, usnimljen je kako u obližnjoj prodavnici kupuje veću količinu sredstava za čišćenje, u podrumu njihove kuće su pronađeni krvavi tragovi, a u kesama koje su nađene na obližnjem smetlištu nađena je Anina kartica za vakcinaciju, deo ogrlice i čizama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter