Izvor: Kurir
23.07.2024 u 21:35
0

PRESUDIO ŽENI U MADRIDU I NJENO TELO STAVIO U KOFER: Isplivale nove informacije iz istrage o nestanku Ane Knežević

Američki državljanin srpskog porekla David Knežević, koji je u Majamiju uhapšen zbog sumnje da je umešan u nestanak svoje bivše supruge Ane Knežević Henao, u danima njenog nestanka je iznajmio automobil u Beogradu i veruje se da je njim otišao u Španiju gde je, kako se sumnja, oteo svoju bivšu. Kako se u međuvremenu saznalo, Knežević je, dok je automobil bio kod njega, rentakar agenciji rekao da je morao da zatamni stakla jer mu smeta sunce, ali i da je doživeo nezgodu jer je zaspao za volanom.

Dok policija nastavlja da prikuplja dokaze koji će Davida Kneževića povezati sa mestom i nestankom njegove bivše supruge Ane Knežević Henao, o kojoj se od početka februara ne zna ništa, nakon što je nestala u Madridu iz stana u kom je boravila, ne prestaju da isplivavaju podaci iz istrage. Tako je španski „abc“ objavio da je policija, analizirajući automobil koji je u danima nestanka Knežević iznajmio u Beogradu, izvršila kontrolu tog vozila i njegovog kretanja i pronašla brojne informacije. Iznajmljeni „pežo“ nije imao GPS lokator, policija je utvrdila da automobil nije vratio na vreme 17. februara, već je pozvao agenciju i rekao da želi da ga zadrži do 24. marta.

ZATEČENI U LOKVI KRVI: Na današnji dan ubijeni Kožar i Hadžić

„Morao sam da zatamnim stakla na automobilu jer mi smeta svetlost“, rekao je Knežević tada osobi koja mu je iznajmila automobil. Automobil je vratio 15. februara, ali je dan ranije pozvao agenciju i rekao da je zaspao za volanom, zbog čega je doživeo saobraćajnu nesreću.

Automobil je 29. januara imao 77.053 pređenih kilometara, a kada je vraćen u agenciju, ta brojka iznosila je 84.730. To znači da je Knežević proputovao gotovo 7.700 kilometara. Policija i tužilaštvo sumnjaju da je Knežević iznajmio automobil u Beogradu, odvezao se njime do Madrida, tamo presudio ženi i njeno telo stavio u kofer, a zatim ga se rešio na nepoznatoj lokaciji. Kako njeno telo nije pronađeno, važno je napomenuti da se Knežević zvanično ne tereti za njeno ubistvo, već za umešanost u otmicu, zbog čega je i priveden na aerodromu u Majamiju i trenutno se nalazi u pritvoru.

Policija je ranije utvrdila da je David Knežević po dolasku u Španiju na iznajmljeni „pežo“ stavio ukradene registarske tablice, čiju je krađu prijavio jedan lokalac. Sa tim tablicama su ga usnimile kamere na izlasku iz Madrida.

Prestres u Beogradu

Policijski timovi su, u okviru ove istrage, pretresali kuću osumnjičenog i uzeli su uzorke radi daljih analiza. Pregledana je i garderoba osumnjičenog Kneževića i oduzet mu je komad na kom se vidi mrlja koja bi mogla biti od krvi.

Potraga za telom

Paralelno sa ovim, španska policija je uputila zamolnice Italiji, Hrvatskoj, Francuskoj, Srbiji i Sloveniji, zemljama kroz koje je vozio automobil, želeći da istraži da li je možda u nekoj od njih Knežević pokazao znake sumnjivog kretanja ili zaustavljanja. Jedan od načina da ovo provere biće i kontrola baznih stanica jer žele da provere da li su iste stanice registrovale i Kneževićev i Anin mobilni telefon.

Do sada je pretraženo na desetine kilometara pored državnih puteva u Španiji, zajedno sa policijom tragali su i agenti FBI, teren je pregledan sa dronovima, helikopterima, psima za otkrivanje leševa pod zemljom, ronioci su istraživali kanale pored puta…

U ovom trenutku policija sumnja da je Knežević u stanu u Madridu ugušio Anu, a njeno telo spakovao u kofer, a zatim ga odneo sa sobom.

Podsetimo, Anin nestanak je prijavljen početkom februara, kada su njeni prijatelji počeli da dobijaju čudne poruke sa njenog broja u kojima ih obaveštava da je na ulici upoznala muškarca i da će sa njim provesti nekoliko dana van Madrida. Kako više nije odgovarala na njihove pozive, alarmirali su policiju, a svetlo sumnje je odmah palo na Kneževića zbog burnog razvoda koji su imali neposredno pre toga. Razlog više bila je i bogata imovina koju je trebalo da podele.

Tada su jedan za drugim počeli da isplivavaju dokazi koji ukazuju da je Knežević povezan sa njenim nestankom – policiji se javila Kolumbijka koju je Knežević upoznao prošle godine jednom sajtu za upoznavanje. Rekla je da joj je Knežević tražio da mu prevede određene poruke, rekavš da mu je potrebno za prijatelja koji snima film u Srbiji sa likom kolumbijskog porekla. Ispostavilo se da je reč o porukama koje su Aninim prijateljima stizale sa njegovog telefona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter