Izvor: novosti
22.07.2024 u 14:52
0

PRITVORENA DVA INŽENJERA IZ KRUŠIKA: Odavali strancima vojne tajne

Tokom današnjeg pretresa stanova trojice inženjera u Valjevu, koji su sumnjiče da su u dužem vremenskom periodu jednoj stranoj državi odavali vojne tajne iz fabrike namenske industrije "Krušik", zaplenjen je veliki broj dokumenata, mobilni telefoni, laptopovi, hard diskovi, fleš memorije, ali i izvesna količina novca za koji se pretpostavlja da je nagrada za špijunske aktivnosti

U domu osumnjičenog D. M. kome je uručeno rešenje o policijskom zadržavanju od 48 sati, pronađeno je 10.400 evra i 27.000 dinara u gotovini i taj iznos mu je privremeno oduzet.

SVEDOČENJA OČEVIDACA MASAKRA: Pobio ljude pa seo na piće

Takođe, zaplenjen je i ugovor o njegovom angažovanju kod inostrane firme „ATS Group“ koja se bavi proizvodnjom naoružanja i vojne opreme.

U stanu kod drugog osumnjičenog M. O, prema saznanjima „Novosti“,  pronađena su dokumenta iz „Krušika“ o takozvanim malodimnim barutima, koja nose oznaku „Službena tajna – poverljivo“. Operativci su, takođe, pronašli „Tablicu gađanja“ za minobacač od 120 milimetara, a koje se prema pravilniku „Krušika“ tretira kao poslovna tajna, kao i 2.000 evra u gotovini.

Treći osumnjičeni D. L. priznao je da je sarađivao sa kompanijom „ATS Group“ iz Severne Makedonije koja proizvodi naoružanje i vojnu opremu i njemu je uručeno rešenje o policijskom zadržavanju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter