Izvor: Alo
01.08.2024 u 08:49
0

PRVI PUT OKRVARIO RUKE SA 15 GODINA: Oglasio se zamenik direktora Kosovske policije

Dve nedelje nakon ubistva srpskog policajca Nikole Krsmanovića (34) u Loznici oglasio se jedini zvaničnik sa takozvanog Kosova i priznao da je Nikolin ubica Faton Hajrizi bio neko ko bi pucao na svakog policajca, odnosno i na kosovske (albanske). Time je objasnio svojim albanskim sugrađanima da je Hajrizi svirepi zločinac, a ne albanski heroj i vojnik koji voli svoju naciju, kako su ga sami predstavljali nakon ubistva Krsmanovića.

Zamenik direktora Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani izjavio je u utorak da bi Kosovska policija imala istu tragediju poput srpske da su njeni pripadnici zaustavili Fatona Hajrizija.

HOROR KOD ŽITORAĐE: Jedan muškarac zaklao drugog u centru sela

– Kosovska policija bi isto postupila kao i srpska u slučaju Fatona Hajrizija pri pokušaju hapšenja. Loša stvar je što je on ubijen u Srbiji. Ali, sa druge strane, čak i da je Kosovska policija zaustavila Hajrizija, imali bismo iste gubitke. Ili bismo morali da budemo veoma spremni da ga proverimo jer je on osoba sa ozbiljnom kriminalnom prošlošću. Isto bi se ponašao i to ne bi bilo iznenađenje – rekao je Eljšani

Ovo je jedino pošteno priznanje o albanskom teroristi kojeg sugrađani već dve nedelje nakon ubistva policajca slave kao heroja i čitavoj Srbiji dosipaju so na ranu.

Nekadašnji vođa terorističke OVK Ramuš Haradinaj oglasio se juče za portal Ekonomia online i iz prve ruke, kao „veliki stručnjak”, objasnio koliki je zločinac Faton Hajrizi, ali kroz prepucavanje sa premijerom tzv. Kosova Aljbinom Kurtijem.

– Mislim da Aljbin Kurti čini mnogo više lošeg Kosovu nego Faton Hajrizi. Njegova dela i zločini su mnogo veći. Zlo koje je mogao da učini Faton Hajrizi ovaj čini kao vođa države – ocenio je vođa terorista.

Albanca Fatona Hajrizija srpski specijalci likvidirali su 19. jula u selu Trbušnica, u ataru Banje Koviljače. Oni su na to mesto došli po prijavi meštana koji su primetili begunca, a Hajrizi je prvi otvorio vatru na policajce.

Hajrizi je prethodne noći, 18. jula, oko jedan sat u selu Lipnički Šor pucao u dvojicu graničnih policajaca koji su zaustavili taksi u kojem je bio radi rutinske kontrole. Tada je ubio Nikolu Krsmanovića (34), a njegovog kolegu Vjekoslava Ilića (50) teško ranio.

Danas je tačno dve nedelje od tragedije zbog koje cela Srbija plače, a mladi policajac se slavi kao heroj naše zemlje jer se veruje da je svojim životom spasao mnoge građane.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je nakon neutralisanja Hajrizija da mu je ubistvo srpskog policajca bilo peto ili šesto u životu i da je reč o „okorelom kriminalcu“.

Albanac je prvi put okrvavio ruke 2000. godine na Kosovu, kada je sa 15 godina pucnjima iz pištolja ubio ruskog vojnika KFOR-a. On je devet puta uspevao da pobegne iz zatvora.

Poslednji put je pobegao 6. jula ove godine, kada je išetao iz poluotvorenog kazneno-popravnog centra Smrekovnica.

Ministarka pravde takozvanog Kosova Aljbuljena Hadžiju izjavila je nedavno da je zbog tog bekstva iz zatvora otpušteno troje zaposlenih jer nisu pažljivo pratili sigurnosne kamere, kao i da istraga o Hajriziju nije ni pokrenuta.

– Kada sam shvatila da tužilac u Mitrovici ima druga posla i ne preduzima ništa povodom istrage o Hajriziju, bila sam veoma uznemirena. To smo prijavili glavnom tužiocu Besimu Keljmendiju – naglasila je ministarka Kurtijeve vlade.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter