Izvor: ALO
12.07.2024 u 14:04
0

RODITELJI DELOVALI RAVNODUŠNO: Na ukopu vehabije Žujovića ispoštovani svi pravoslavni običaji

Na grobu Miloša Žujovića (25), Salahudina koji je u terorističkom napadu ispred izraelske ambasade u Beogradu teško samostrelom ranio žandarma Miloša Jevremovića (34), posle čega je žandarm u samoodbrani upotrebio vatreno oružje, stoji pravoslavni krst na kojem je vezan beli šal.

Sahrani Žujovića, koji je prešao u vehabizam i koji je navodno zbog rata u pojasu Gaze izvršio teroristički napad u Srbiji, niko sem roditelja nije prisustvovao ukopu na mesnom groblju u selu pokraj Mladenovca. Iako je sahrana bila najavljena za podne, Milošev otac je ujutro otišao po njegovo telo te ga je dopremio u pratnji policije. Otac je pomagao grobarima da se Miloš ukopa te je nakon postavljanja krsta, grob prelio vinom.

– Roditelji su ispoštovali sve pravoslavne običaje te su poneli, a potom i iza groba ostavili šljive, rakiju, vodu i snop velikih crkvenih sveća. Po obavljenoj sahrani, dok je otac sa grobarima uređivao Milošev grob, majka se sklonila malo u hlad, odnosno ispod krošnje drveta. Kada se sve završilo, roditelji su došli do policajaca koji su obezbeđivali sahranu te su im se zahvalili što je sve proteklo bez nekog incidenta. Incidenta jer su se pojedini meštani bunili da im osumnjičeni za terorizam počiva pokraj bližnjih – objašnjava naš izvor.

Prema njegovim navodima, iako je Žujović prešao u islam, odnosno vehabizam, ostali su malo zatečeni kada su roditelji odlučili da ga sahrane po pravoslavnim običajima i sa krstom.

NASTAVAK SUĐENJA KLANU Belivuk: „Mi nismo počinili nijedno ubistvo! Kakva se hemijska fuzija desila u mozgu tužioca“

– Sve što se odvijalo, mislim na samu sahranu, bilo je čudno. Sama reakcija roditelja, koji su delovali ravnodušno, pa do postavljanja krsta. Roditelji kao roditelji, verujem da im je teško jer su izgubili sina, a svi se pitamo zašto se to dogodilo i ko je uticao na Miloša da ode u vehabizam, a posle toga i uradi to što je uradio. Razumemo promenu religije, ali sve ostalo što je usledilo ne i ne dao bog nikome – rekao je naš izvor iz sela.

Teroristički napad je izvršen prošle subote, kada je Miloš Žujović samostrelom ranio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića ispred Ambasade Izraela u Beogradu. Jevremović je operisan u Urgentnom centru gde mu je iz vrata izvađena strela, i nalazi se u stabilnom stanju. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će žandarm Miloš Jevremović biti odlikovan za svoj herojski čin.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je objasnio da postoji četiri nivoa pretnji od terorizma, prvi i najblaži je zeleni, zatim su žuti, pa narandžasti koji stupa na snagu kada postoji realna opasnost od terorističkog akta ili kada se dešava negde u okruženju, i na kraju je crveni koji se stavlja na snagu kada se desi teroristički akt.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter