Izvor: 24 sedam
12.10.2024 u 09:41
0

SAOPŠTENJE MUPA: Ovo su detalji hapšenja zbog Danke (2)

Policija iznela detalje hapšenja dvojice Borana zog pretnji roditeljima male Danke

Borski policajci, u saradnji sa Osnovnim tužilaštvom u ovom gradu, uhapsili su dve osobe zbog sumnje da su preko društvenih mreža Tiktok i Jutjub izneli neosnovane optužbe i pretili roditeljima ubijene devojčice Danke Ilić (2) iz Bora, potvrđeno je danas iz MUP-a Srbije.

Uhapšeni su N. R. (1980) zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti i izazivanje panike i nereda, dok se njegov sugrađanin D. S. (1980) sumnjiči da je počinio isto krivično delo. Obojici osumnjičenih Osnovni sud odredio je pritvor do 30 dana.

Jedan od uhapšenih je, kako su objavili mediji, Dušan Savić. Njemu su lisice stavljene na ruke pre tri dana zbog pretnji preko TikToka, pretio Milošu i Ivani Ilić. Policija je iz stana osumnjičenog Savića zaplenila sredstva komunikacije, ali i metke za pištolj kalibra devet milimetara, kao i eksplozivnu napravu sa štapinom i elektronskim detonatorom. Kod njegove vanbračne supruge pronađena je i određena količina amfetamina.

Dankin otac: Sami sebe prijavili

Miloš Ilić, otac male Danke, takođe se oglasio posle hapšenja.

– Čuo sam da su nam pretili na društvenim mreža, odnosno u lajv uključenjima na TikToku. Govorili su svakakve gluposti, pretili meni i mojoj porodici, spominjući i našu Danku. Nisam ih ja prijavio, a šo se mene tiče, njih dvojica su sami sebe prijavili policiji. Ne želim da se bavim time, to su prave gluposti – zaključio je Ilić.

Savić je u zadnje dve decenije bio počinilac velikog broja krivičnih dela od teških krađa, prodaje narkotika i pa do falsifikovanja službenih isprava. Duži vremenski period proveo je u zatvoru i toku 2023. kod njega je pronađeno 17 kilograma različitih droga i postupak se vodi pred Visokim javnim tužilaštvom u Zaječaru.

Za smrt Danke Više tužilaštvo u Zaječaru optužilo je Dejana Dragijevića (50) i Srđana Jankovića (50) .Sumnja se da su njih dvojica 26. marta u Banjskom Polju kod Bora najpre automobilom JKP „Vodovod“, gde su bili zaposleni, udarili devojčicu i zatim njeno telo stavili u vozilo. U gepeku ju je udavio Dragijević, a njeno telo bacili su na deponiju, odakle su ga kasnije premestili. Telo još nije pronađeno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter