Izvor: KURIR
28.06.2024 u 21:19
0

SKORO 50 DECE SE OTROVALO HLOROM: Ispovest mame čiji je sin u bolnici zbog trovanja

"Sve pohvale za Dečju bolnicu u Novom Sadu, pobrinuli su se za našu decu na najbolji mogući način"

U akva parku Petroland u Bačkom Petrovcu, juče je bilo na kupanju 40 do 50 mališana, nakon čega su se redom javljali sa izraženim simptomima trovanja, kako se pretpostavlja usled isparenjima hlora! Oglasila se mama jednog dečaka koji se još uvek nalazi u bolnici!

– Četrdesetoro do pedesetoro dece juče je bilo sa klubom na završnici sezone u zatvorenom bazenu akva parka Petroland u Bačkom Petrovcu. Imali su u planu da juče malo uživaju i da to bude lepa završnica sezone, međutim na kraju nam je svima preselo – započela je priču mama ovog dečaka.

Kako je u razgovoru za Kurir istakla, dečaci su juče oko 11 časova stigli u akva park, a već oko 16 časova, deca su počela masovno da kašlju, da imaju nagon za povraćanje, žalili su se na peckanje očiju i svrab. Na pomenute simptome požalili su se trenerima, koji su brzo reagovali i izveli decu napolje.

– S obzirom na to da su usled lošeg vremena, otišli na zatvoren bazen kako bi uživali na kraju sezone, pretpostavlja se da su se deca otrovala usled isparenjima hlora, vrata u toj prostoriji gde se nalazi bazen, nisu bila otvorena, kao i prozori. Nakon što su se deca požalila na simptome, poslata su kući – rekla je naša sagovornica i dodala da je po dolasku kući, njeno dete sve vreme kašljalo.

– Isprva smo mislili da nije ništa strašno, pa smo mu po starinskom načinu dali prvo mleko, okupao se i mislili smo da će sve biti u redu. Međutim kašalj se pretvorio bukvalno kao pseći lavež, to me je uplašilo i odvela sam ga odmah u bolnicu. Urađene su sve analize, snimljena su mu i pluća, gde se vide određene promene, zbog toga je i zadržan u bolnici – ispričala je ova mama.

BICIKLISTA PODLETEO POD KAMION: Ostao na mestu mrtav

U bolnici im je rečeno da simptomi ukazuju da je reč o trovanju hlorom, i da promene koje su vidljive na plućima mogu dalje da se šire, pa su deca iz tog razloga zadržana u bolnici, kako bi lekari ispratili sve!

– Moj sin je primio infuziju, inhaliran je i danas je dobro, biće uskoro pušten iz bolnice. Inače, sa nama su juče bila još dva dečaka koja su takođe zadržana, kao i radnica koja radi u Petrolandu. Ono što je zanimljivo jeste da se devojka uopšte nije kupala, ona je stajala na toboganima, stoga se pretpostavlja da je u pitanju upravo trovanje isparenjem hlora.

Kako saznajemo, troje mališana se i ovog jutra požalilo na kašalj, te roditelji pretpostavljaju da ova noćna mora još uvek nije završena.

– U akva parku je bilo 40-50 dece uzrasta 12 godina, svi su imali simptome trovanja, neko blaže, nego jače, zavisi kako je ko podneo, vrlo je moguće da će se pojedina deca tek javljati sa nekim simptomima. Pre dve godine se dogodilo isto, samo mi tada nismo bili prisutni, ali nažalost, sada smo osetili na svojoj koži – istakla je mama ovog dečaka i uputila takođe sve pohvale za dečiju bolnicu Novi Sad, koji su se na najbolji mogući način pobrinuli za svu decu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter