Izvor: KURIR
29.05.2024 u 08:42
0

„ŠTA JE BILO BRE?“ SVI DETALJI NAPADA NA OCA KOJI JE BRANIO SINA NA VOŽDOVCU: Maloletnici ga ubili, snimljeni kako beže iz parka!

Đorđe Mijatović (37) umro u Urgentom centru posle incidenta na dečjem igralištu ispred zgrade na Voždovcu u Beogradu gde je živeo sa porodicom

Đorđe Mijatović (37), mlađi brat potpredsednika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i federalnog ministra Vojina Mijatovića, preminuo je u nedelju nakon incidenta koji se dogodio na igralištu ispred zgrade na Voždovcu u Beogradu, u kojoj je živeo sa porodicom.

Mijatoviću se nakon sukoba slošilo, te je preminuo u Urgentnom centru.

Istraga u toku

– Policije je identifikovala dvojicu maloletnih mladića za koje se sumnja da su tukli Mijatovića. Jeda od njih, star 16 godina jutros je uhapšen i saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, koje je predložilo da mu se odredi pritvor. Maloletniku se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo – kaže naš izvor i dodaje da je danas uhapšen i drugi osumnjičeni, star 17 godina. On se takođe tereti za krivično delo teško ubistvo.

Istražitelji utvrđuju pod kojim okolnostima je muškarac preminuo, a sumnja se da su ga dvojica napadača brutalno pretukla i nanela mu teške povrede glave. Mijatović je posle batinjanja uspeo da uđe u zgradu, ali mu je ubrzo pozlilo.

– Preminuli Đorđe Mijatović je, navodno, posle tuče došao kući i ispričao supruzi da je zamahnuo ka jednom muškarcu, te da je tada izgubio ravnotežu, pao i udario glavnom o beton – otkriva izvor Kurira i dodaje da je Mijatović tada prebačen u Urgentni centar gde je preminuo.

Prema rečima komšija pokojnog Mijatovića, svemu je prethodila rasprava jer je grupa tinejdžera maltrertirala njegovog sina (11) i navodno mu otela loptu kojom se igrao.

– Đorđe i žena su divni ljudi, skromni, dobri. Imaju dvoje dece, sin ima 11 godina i juče se igrao u parku, gde je bila grupa tinejdžera. Pošto su ga zadirkivali i vljda mu uzeli, šutnuli loptu, požalio se ocu koji je sišao da vidi šta se dešava – kaže nam jedan komšija i dodaje:

– Kad je Đorđe sišao bila je tu grupa od desetak mladića, ne starijih od 18 godina, i kad je krenuo da im prilazi vikali su mu: „Šta je bilo, bre“, a on im je rekao da mu ne diraju dete. Ne znam kako je došlo do fizičkog kontakta, ali u parkiću su ostali i tragovi krvi. Kažu nam da se Đorđu slošilo kada se sve to završilo i kada se vraćao do stana.

„Jako teško diše“

Komšinica koja je među poslednjim osobama koje su Mijatovića videle živog, otkriva da je srela Đorđa ispred zgrade dok je silazio sa sinom.

Videla sam ga u zgradi, javio se, sve najnormalnije. U međuvremenu se sve to desilo i samo sam čula gužvu ispred vrata, otvorila sam da pitam da li nekome treba vode jer sam pretpostavila da nešto nije dobro, čula sam samo čoveka da jako teško diše, bilo je jezivo – opisuje komšinica.

Prema rečima drugih stanara, Đorđeva supruga je razgovarala sa policijom i uzeti su snimci sa sigurnosnih kamera, od kojih jedna gleda pravo na igralište gde se sve desilo.

– Imamo dosta problema sa tom decom, ne možemo ni da spavamo od njih, bilo je samo pitanje dana kada će ovako nešto da se desi i da dođe do ovakve eskalacije – dodaju komšije.

Oproštaj

Putuj brate moj

Vojin Mijatović, potpredsednik Vlade FBiH, oglasio se na svom Fejsbuk profilu povodom smrti mlađeg brata Đorđa.

– Putuj brate moj, na neko lepše mesto. U Beogradu je ubijen moj mlađi brat. Sve što bih sada rekao nema smisla, jer ovo što se desilo svakako nema smisla. I ovo je nažalost sastavni deo igre, koja se zove život. Ljudi moji dobri hvala svima koji se javljate, čuvajte sebe i ljude oko sebe – napisao je Vojin Mijatović u objavi.

Napadači pobegli

„Ajde dosta, prekidaj!“

U javnosti se juče pojavio i snimak na kom se vide dvojica mladića koja, najverovatnije, nakon incidenta beže sa lica mesta.

– Vidi se deo igrališta i mladići koji govore: „Ajde dosta je, prekidaj“ i nakon toga jedan za drugim trčećim korakom odlaze – kaže izvor . Snimci sa sigurnosnim kamera, kako se navodi, moći će preciznije da utvrdi šta se zaista dogodilo, kao i identitet odbeglih mladića.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter