Izvor: Kurir
28.10.2024 u 08:05
0

STARIJA SESTRA JE NA KLINICI ZA PSIHIJATRIJU: Nemačka se našla pred istom dilemom kao Srbija!

"Netačna je informacija da je porodica iz Tutina otišla u Nemačku, zapravo su otišli iz Novog Pazara"

Vest da je trinaestogodišnja devojčica srpskog porekla nožem nasmrt izbola svoju mlađu sestru u porodičnom stanu u Lajpcigu ostavila je u šoku građane tog grada, ali i Nemačke. Prema nekim informacijama koje su se pojavile u medijima, devojčice su se igrale noževima, pa je starija izbola mlađu, dok je po drugoj koban događaj bio posledica svađe devojčica.

JEZIVA TRAGEDIJA U LAJPCIGU: Devojčica M. H. (13) u petak nožem usmrtila svoju najmlađu sestru Dž. H. (7)!

Iz Nemačke je više rekao, Andreja Lović, politikolog u Nemačkoj:

– Vest je pogodila sve u Nemačkoj i zaprepastila medije. Ovo nije prvi put da maloletnik ubije maloletnika, imali smo dva tragična slučaja pre ovog u poslednjih godinu i po dana, gde je jedan dečak ubio beskućnika nožem, kao i slučaj male Luize što je nešto najtragičnije što se desilo u Nemačkoj, otkako su dve devojčice od 12 i 13 godina ubile svoju školsku drugaricu noževima.

On je istakao da se ovaj slučaj razlikuje jer je u pitanju ubistvo u krugu porodice, a onda ispričao za sada dostupne informacije o tom popodnevu:

– Policija je rekla da u toku tog popodneva je devojčica usmrtila oštrim predmetom mlađu sestru, a kada je videla da ne daje znakove života sama je pozvala hitne službe. Devojčica je preminula u bolnici. Naređena je obdukcija, a starija sestra je na klinici za psihijatriju. U Nemačkoj se otvorila polemika slična onoj u Srbiji povodom masakra u Ribnikaru o krivičnoj odgovornosti maloletnika.

Vest o ovoj tragediji potresla je i građane Novog Pazara odakle se inače porodica odselila pre nekoliko godina, a više o atmosferi je ispričao dopisnik Emir Ličina:

– Netačna je informacija da je porodica iz Tutina otišla u Nemačku, zapravo su otišli iz Novog Pazara. Razgovarao sam sa poznanicima, kažu da su u pitanju dobri i mirni ljudi. Ranije nije bilo nasilja u ovoj porodici. Bliski rođaci su zamolili da se mediji suzdrže sa prenošenjem senzacionalnih naslova, i da proveravaju informacije. Obe devojčice su rođene u Nemačkoj. Majka se trenutno nalazi u Novom Pazaru.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter