Izvor: Kurir
16.08.2024 u 07:30
0

SVAĐA OKO DEVOJKE ILI DRUGA: Šta se krije iza likvidacije u Marbelji?

Iako se Saši Momčiloviću (36) u Beogradu sudilo u odsustvu zbog šverca kokaina, njegova smrt se ne dovodi u vezu sa kriminalnim obruačunom

Istraga ubistva Beograđanina Saše Momčilovića (36) u luksuznoj vili u blizini Marbelje, vodi se u dva pravca. Prema jednoj verziji, tokom žurke u vili izbila je svađa između dve grupe mladića zbog devojke, i jedan stranac je izvukao pištolj i pogodio Momčilovića u leđa.

FILMSKA AKCIJA POLICIJE U NIŠU: Okružili osumnjičenog, pa ga izvukli iz vozila (VIDEO)

Svađa

– Drugi pravac istrage usmeren je na to da je došlo do svađe između Momčilovićevog prijatelja i jednog momka iz Budve, zbog navodnog duga koji nije napravio Momčilović, i da je tada jedan od učesnika rasprave zapucao.

Beograđanin, za kojim je Srbija raspisala Interpolovu poternicu zbog sumnje da je bio pripadnik organizovane kriminalne grupe koja je švercovala kokain, podsetimo, ubijen je 12. avgusta oko 8.55 sati. U vili kod Marbelje u Španiji je, navodno, bila organizovana žurka tokom koje se dogodila pucnjava. Vlasnik kuće u kojoj se zločin dogodio za španske medije je ispričao da je čuo pucanj, ali da ne zna šta se dogodilo, kao i da je potom video kako ubica beži u tamnom automobilu.

Problematičan

Na njega pucano i u Beogradu

Kako je Kurir pisao, ubijeni Momčilović je navodno u mladosti bio perspektivan fudbaler.

– Bio je poznat i po nadimku Breskvica. Trenirao je fudbal kao klinac, a onda je počeo da se druži sa „navijačima“ i tada je postao problematičan, privođen je zbog tuča, nasilničkog ponašanja, napada na policiju. Takođe je 2014. bio meta napada kada je pucano na njega na Vračaru, ali je tada odbio saradnju sa policijom i nije hteo da ispriča šta se dogodilo –

Policiju su pozvali stanari ulice, ali su po dolasku na mesto zločina zatekli muškarca u lokvi krvi, dok su dve osobe lakše povređene i njima je ukazana lekarska pomoć.

– Ubijeni je kod sebe imao falsifikovana belgijska dokumenta. Međutim, brzo je utvrđeno da je reč o srpskom državljaninu čije je ime bilo na poternici jer mu se pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu sudilo u odsustvu zbog sumnje da je bio pripadnik organizovane kriminalne grupe bivšeg fudbalera Živka Bakića, koja se sumnjiči za šverc 324 kilograma kokaina – objašnjava i dodaje da se ova kriminalna grupa dovodi u vezu sa balkanskim kartelom.

Podsetimo, kako je saopštio ministar policije Ivica Dačić, ubijeni se sumnjiči da je bio član međunarodne kriminalne grupe i njegov zadatak bio je utovar kokaina na brod, praćenje droge, njeno vađenje iz evropskih luka i dalja distribucija.

Oproštaj

Prijatelj objavio fotografiju

Prijatelj ubijenog Saše Momčilovića objavio je njihovu zajediničku crno belu fotografiju, na koju je stavio crveno srce i opis: „100 drugova…jedan je brat“. Drugi njegov prijatelj napisao je: „Počivaj u miru, vole te tvoji drugovi iz Španije“.

Sarađuje 100 bandi

Španska policija, kako je naveo, obavestila je našu policiju da prema do sada prikupljenim dokazima Momčilović nije ubijen u obračunu zbog droge niti ratu kriminalnih klanova. – Ubijeni je navodno bio u društvu muškaraca iz Srbije i iz Crne Gore. Spekuliše se da nije bio jedini begunac sa poternice u društvu. On podseća da u tom delu Španije, u regiji Kosta del Sol, boravi veliki broj ljudi sa Balkana, ali i da su zvaničnici nedavno izjavili da tamo „operiše“ oko 100 različitih kriminalnih grupa koje međusobno sarađuju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter