Izvor: KURIR
05.07.2024 u 16:21
0

SVEDOK-SARADNIK PONOVO PROGOVORIO: Srđan Lalić saslušan u Crnoj Gori, pomenuo Belivuka i Miljkovića

Svedok-saradnik u postupku protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Srđan Lalić, saslušan je putem video-linka u istrazi koja se u Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore vodi protiv Zorana Lazovića, bivšeg pomoćnika direktora crnogorske Uprave policije.

Lazović se sumnjiči da je skinuo zabranu ulaska Belivuku i Miljkoviću u Crnu Goru i da su oni u susednu državu nesmetano ušli u januaru 2021. godine.

– Lalić je iskaz dao putem video-linka koji su uspostavila tužilaštva Srbije i Crne Gore. On u istrazi protiv Lazovića ima status svedoka. Izjavio je da je od Belivuka i Miljkovića čuo da im je neko iz službi bezbednosti Crne Gore pomogao da zabrana ulaska .

Podsetimo, Miljković i Belivuk su u januaru 2021. boravili na babinama kod vođe kavačkog klana Radoja Zvicera. Po povratku u Srbiju, privedeni su na aerodromu u Beogradu, ali su iste večeri pušteni.

DONETA ODLUKA O MILORADU ULEMEKU LEGIJI: Evo da li se najpoznatiji osuđenik seli iz Alkatraza

 

Međutim, već 4. februara 2021. oni su uhapšeni zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu kojoj se sudi u Srbiji za sedam ubistava, silovanje, trgovinu drogom i oružjem.

Jedan od branilaca Zorana Lazovića, advokat Stefan Jovanović, potvrdio je za Kurir da je Lalić danas saslušan. – Po zamolnici Specijalnog držnvog tužilaštva Crne Gore Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je saslušalo svedoka Lalića na okolnosti skidanja zabrane za Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Izjavio je da je on čuo od trećih lica da je zabrana skinuta uz pomoć nekoga iz službi bezbednosti Crne Gore, ali nije mogao da kaže o kome se radi i nije ukazao da je reč o našem branjeniku Zoranu Lazoviću. Smatram da tužilaštvo Crne Gore neće pridavati krivično pravni značaj iskazu ovog svedoka, s obzirom da je reč o osumnjičenom koji je optužen za najteža krivična dela – rekao je advokat Jovanović.

Podsetimo, suđenje Belivuku i Miljkoviću pred sudom u Beogradu nastavlja se u utorak, kada bi oni trebalo ponovo da iznesu odbranu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter