Izvor: telegraf
31.05.2024 u 22:02
0

TEŠKA BLASFEMIJA: Sveštenik Petko kupovao kokain na crveno slovo koristio šifrovane poruke, pa na kraju sve priznao

On je izjavio da su koristili zemenske termine i izraze kao što su "čista majica", "čisti veš", "kafa"

Petko Vuković (42), sveštenik iz Srpca, u više je navrata kupovao kokain, koji je nabavljao čak i na crveno slovo u dane velikih pravoslavnih praznika Nikoljdana i Jovanjdana!

To se navodi u dokumentaciji iz istrage u predmetu „Еskadron“, piše portal ATV u koji je imao uvid u dokumentaciju. Tamo piše da je Vuković u više navrata drogu kupovao od osumnjičenog Dragoslava Jungića (50) zvanog Kreka iz Banjaluke za iznose od 50 do 150 evra.

Sveštenik je to potvrdio i tokom saslušanja u svojstvu svedoka, izjavivši da je kokain od Jungića kupio „neposredno pre Nove godine“, kao i „dana 19. decembra (Nikoljdan) i 20. januara (Jovanjdan)“!

Izjavio je i da je 29. februara kupovao drogu od Jungića za iznos od 150 evra, a taj dan ga je policija tajno pratila. U dokumentaciji se navodi da je Vuković automobilom „tuareg“ oko 18.40 časova došao u Jungićev stan. U zgradi se zadržao desetak minuta, a nakon što je izašao policija je nastavila da prati njegovo vozilo. Oko 19 časova su ga zaustavili u ulici Miloša Obilića i tada su mu pronašli i oduzeli tri PVC paketića sa bruto masom od po 0,6 grama, 0,56 grama i 0,59 grama kokaina.

Za kokain koristili naziv „čisti veš“

U dokumentima iz istrage se navodi da su osumnjičeni u međusobnoj komunikaciji za kokain koristili zemenske termine i izraze kao što su „čista majica“, „čisti veš“, „kafa“ i slično. Osim direktnog kontakta kupoprodaju su dogovarali i preko više mobilnih aplikacija.

Podsetimo, istragom u predmetu „Еskadron“ obuhvaćeno je 20 osoba, od čega je 16 pritvoreno, a dvojica se nalaze u bekstvu. Pritvor je određen Borislavu Đukanoviću (41) zvanom Gru, Miladinu Lugiću (41), Stefanu Svjetlanoviću (28), Zoranu Brkiću (29), bivšem policajcu Vladimiru Maliću (43), Vladimiru Maksiću (31), Aleksandri Radočaj (31), Darku Pavljuku (40), Dragoslavu Jungiću (50), Dijani Palačković (43), policajcu KPZ Banjaluka Goranu Stojanoviću (32), Aleksandru Ćutkoviću (52), Mladenu Ćutkoviću (29), Mladenu Trubajiću (37), Borisu Maksimčuku (37) i Milošu Radakoviću (36) svi iz Banjaluke.

Zaplenjeno oko dva kilograma narkotika

Rešenjem suda mera pritvora određena je i Nemanji Jovanoviću (35) i Marku Duvnjaku (38) koji se nalaze u bekstvu i za njima će biti raspisane poternice.

Svima je na teret stavljeno da su počinili krivično delo neovlaštene proizvodnje i prometa drogom.

Akcija je pripremana više od šest meseci i prikupljena je velika količina dokaza, te otkriveno na desetine kupaca. Iz policije je ranije saopšteno da je u akciji „Еskadron“ zaplenjeno oko 900 grama belog praška nalik kokainu, 1,1 kilogram marihuane i 17.500 evra. Pronađeni su i drugi dokazi kao što su digitalne vage, oprema za pakovanje droge, mobilni telefoni i slično.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter