Izvor: Kurir
08.09.2024 u 11:02
0

TO JE JEDNA VELIKA TUGA: U Moravcu kod Aleksinca pamte crni septembar i krvavi pir Gorana Džonića

Crni septembar se ne zaboravlja u selu Moravac kod Aleksinca gde je pre tri godine penzionisani vatrogasac Goran Džonić ubio bratanicu Lidiju (25), brata Gorana (57) i snaju Gordanu Đokić (56) zbog koristoljublja. On ih je ubio pištoljem na mestu Dudine bare, a potom pokušao da ih zapali.

Nakon istrage, dokazano je da je na svom placu u Moravcu, ali i u kući, nađeno ukupno 43.000 evra. Taj novac potiče, kako je forenzika dokazala na sudu, iz automobila Gorana Đokića. On je, za nesreću, često nosio velike svote novca u vozilu jer se bavio menjačkim poslovima.

OD RADNICE UZEO 30.000 DINARA: Uhapšen muškarac iz Niša (32)

Kada se prođe kroz Moravac ovih dana, na oglasnim tablama i banderama, čitulje nedužno ubijenih Đokića podsećaju na monstruozan zločin koji se dogodio u noći između 26. i 27. septembra 2021. godine.

Goran Džonić je pravosnažno osuđen u Višem sudu u Nišu na doživotni zatvor jer je tokom suđenja dokazano da je pucano iz njegovog pištolja, nađeni su njegovi DNK tragovi na novcu koji je iskopan na njegovom placu, na pištolju je nađen DNK Lidije Đokić koji je verovatno ostavila dok se branila, a još niz činjenica upućuju na to da je smišljeno isplanirao zločin zbog para.

Tokom suđenja nije dokazano, ali je u sudnici pomenuto da je Džonić bio pun ljubomore i mržnje prema bratu od tetke.

Verica Đokić, snaja ubijenog Gorana, kaže da rane ne zaceljuju, da to nikako ne može da se zaboravi.

– Živimo kako živimo… Baka Stojanki, majci ubijenog Gorana, je teško, nekada otplače svoju muku. Odlazimo na groblje redovno da budemo sa svojima. Ne znam šta da kažem posle svega, to je jedna velika tuga – rekla je Verica Đokić.

Goran Džonić je i ranije, a i danas, negirao da je sam izvršio ovo najteže krivično delo. Čak je prilikom izricanja presude izazvao scenu u sudnici, pokušavajući da dokaže svoju nevinost, ali na brojna pitanja sudije Mirka Draškovića nije znao da pruži odgovore. On trenutno robija u Požarevcu, a kako smo nezvanično saznali i supruga je prestala da ga obilazi.

 Da, dokazano je šta je dokazano i tu nema drugog puta. Prestala sam da ga obilazim. Ne znam šta da kažem u vezi s tim. I sama sam izgubila živce. Ne znam, živim sa tim strašnim stvarima. Žalim za svim što se dogodilo – rekla je Suzana Džonić.

Džonići su pre strašnih događaja u Moravcu imali život kakav se samo poželeti može. Važili su za normalnu, poštenu porodicu čiji se članovi nikada nisu ogrešili o zakon. A onda je Džonićeva pohlepa sve to „bacila u vodu“.

Goran Džonić je posle hapšenja, u oprečnim izjavama uvukao i svoje sinove od kojih je jedan u vreme zločina bio u Nišu na poslu, a drugi u Kopnenoj zoni bezbednosti prema Vranju. Oni su dugo bili u istražnom zatvoru u Nišu da bi nakon toga bili pušteni.

Tokom suđenja je dokazano da je Goran Džonić 26. septembra oko ponoći sačekao Đokiće da izađu od baka Stojanke kod koje su bili na ručku. Sačekao ih je na jednoj od raskrsnica u selu. Goran Đokić se zaustavio kada je video brata u to gluvo doba noći želeći da ga poveze, a onda je Goran Džonić troje rođaka, kako je dokazano, naterao da kolima odu do Morave, odnosno separacije peska gde ih je mučki ubio i zapalio.

Posle toga seo je u njihov „pasat“ i odvezao se desetak kilometara dalje prema selu Tešica, gde je zapalio vozilo i odeću u kojoj je bio, pokušavajući tako da sakrije DNK tragove. Međutim, u svom zločinačkom naumu nije uspeo, brzo je identifikovan, uhapšen, a potom i osuđen na doživotnu robiju!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar