Izvor: Kurir
02.06.2024 u 15:53
0

TRI ŽENE DEO MILIONSKE ORUŽANE PLJAČKE PINK PANTERA! Novi pomak u istrazi krađe dijamanata na sajmu u Holandiji

Holandski istražitelji od juna 2022. tragaju za osumnjičenom petorkom, inače bandom Pink Pantera iz Srbije, koji se sumnjiče da su na sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF izvršili milionsku oružanu pljačku, a dosadašnja istraga pokazala je da bandi imaju i tri žene!

Holandska policija objavila je na svom zvaničnom Instagram profilu da imaju nove detalje vezano za spektakularnu pljačku dijamanata na poznatom i cenjenom sajmu u TEFAF-u.

PINK PANTERI U NEZAPAMĆENOJ PLJAČKI, TADA SU ZAISTA PRETERALI: Cela Evropa NA NOGAMA, nudi se 600.000€ za informaciju!

– Došlo je do pomaka u istrazi pljačke nakita vrednog na desetine miliona evra na sajmu TEFAF koja se dogodila 28. juna 2022. godine. Istražitelji su pronašli i vratili vlasnicima dva ukradena dijamanta. Istragom se došlo i do novih osumnjičenih, a u pitanju je konkretno ženska osoba za koju se sumnja da je deo kriminalne grupe i da je direktno učestvovala u pljački – navodi se na Instagram profilu holandske policije.

– Holandska policija je u potrazi za ovom ženom, pored četvorice muškaraca za kojima se traga. Istragom je utvrđeno da se osumnjičena banda krije u Srbiji, najverovatnije na teritoriji Niša ili Beograda. Takođe, na meti policije su i dve ženske osobe koje su vratile automobil koji su članovi Pink Pantera koristili pre oružane pljačke, ali i nakon toga.

Na Instagram profilu policije Holandije može se videti i da oni traže pomoć od građana Srbije da im se jave ukoliko prepoznaju osumnjičene na fotografijama.

– Istraga je imala velikog pomaka jer su istražitelji uspeli da lociraju dva dijamanta sa milionske ogrlice, jedan je pronađen u Izraelu, dok je drugi lociran u Hong Kongu – navode lokalni mediji i dodaju da su pored jedne žene, osumnjičene još dve pripadnice lepšeg pola i da se proverava njihova povezanost i uloga u bandi Pink Pantera.

Naime, one su pomoću video snimaka sa nadzornih kamera primetili da su osumnjičeni Pink Panteri koristili nekolilo automobila ren-a-car agencije, a da su dve žene vratile te automobile u firmu koja je se nalazi u blizini aerodroma u Frankfurtu.

Banda pljačkaša je koristeći iznajmljene automobile marke „Kia“ i „Opel Astra“ napravila i saobraćajne prekršaje, pa je holandska policija utvrdila i rutu kretanja osumnjičenih pre i nakon pljačke.

– Nakon oružana pljačke Pink Panteri su bili u Belgiji, zatim u Nemačkoj, Austriji i Mađarskoj, a kao krajnja destinacija navodi se Srbija. Istraga je pokazala da se banda posebno zadržala u Vervieju i Liježu, koristeći lokalne motele koje su iznajmljivali isključivo onlajn – navode holandski mediji.

– Prvi saobraćajni prekšaj dogodio se pre pljačke 6. juna 2022. u Nojštatu i to sa automobilom marke „Kia“, dok su sa „Opel Astrom“ napravili prekšaj dva dana pre pljačke, tačnije 26. juna 2022. u Leverkuzenu.

Inače, holandska policija nudi i nagradu od 600.000 evra za korisne informacije koje bi ih mogle dovesti od bande Pink Pantera koji su počinili nezapamćenu pljačku i to maskirani po ugledu na likove iz poznate britanske kriminalističke serije „Birmingemska banda“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter