Izvor: kurir
03.06.2024 u 17:56
0

TUŽILAŠTVO NAJAVILO ŽALBU NA PRESUDU OCU IZ PAKLA: Osuđen na sedam godina i osam meseci, a traže maksimalnu kaznu za Pašajlića!

Presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu Uroš Pašajlić oglašen je krivim i sud mu je izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina i osam meseci, a tužilastvo će, kako saznajemo, uložiti žalbu na presudu i predložiti izricanje maksimalne kazne prema Pašajliću za oba krivična dela. On je osuđen, da podsetimo, zbog izvršenja krivičnih dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje.

U obrazloženju presude navodi se da je on svoju osmogodišnju ćerku, prema kojoj je učinio nasilje u porodici, držao zaključanu u kupatilu, samu, bez nadzora odrasle osobe.

– Sud je konstatovao da okrivljeni jeste počnio krivično deloya koje se tereti jer njegovo ponašanje i odnos prema detetu u periodu od 19. do 25. marta ukazuju na aktivan vid zapostavljanja deteta u nehigijenskim uslovima, gde joj je bilo hladno, bila je gladna i sama bez mogućnosti da potraži pomoć, te to jasno ukazuje da nije u pitanju samo pasivno zanemarivanje deteta – rekao je predsednik sudskog veća Branko Stanković.

Kako je objasnio, Pašajlić je ovo delo učinio svesno i pod uticajem psihoaktivnih supstanci, alkohola i kokaina.

– Svesno je ugrozio telo i integritet svoje ćerke, a u istom periodu je, takođe pod uticajem istih supstanci zlostavljao i vređao ljudsko dostojanstvo tadašnje partnerke oštećene I.L, koju je držao zaključanu u stanu, mučio je, udario glavom čime joj je naneo lake telesne povrede, a kad je pokušala da ode rekao joj je da to može da uradi samo „preko njega mrtvog“, te je mučio jer „nije bila poslušna“ – obrazložio je sudija Stanković.

Njemu je, pored kazne zatvora, oređena i mera obaveznog lečenja narkomana i alkoholičara u zatvorskoj bolnici, a taj period biće uračunat u kaznu izdržavanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter