Izvor: TELEGRAF
28.05.2024 u 22:56
0

U ŠTA NAM SE TO DECA PRETVARAJU: Najjeziviji detalji brutalnog ubistva oca dečaka u parku na Voždovcu

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić naglasio je da rezultati obdukcije pokazuju da je Đorđe Mijatović umro od povreda glave

Đorđe Mijatović (40) brutalno je ubijen pre dva dana kada su ga u dečjem parku na Voždovcu oko 18 časova napala dvojica maloletnika, F. B. (16) i N. Z. (17), koji su ga, prema našim saznanjima, gazili nogama po glavi, šutirali u pesku, a potom pokušali da zapale bakljom. On je preminuo dva sata kasnije u Urgentnom centru.

Ove navode potvrdio je Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić koji je naglasio da rezultati obdukcije pokazuju da je Đorđe Mijatović umro od povreda glave.

„Pošto smo u međuvremenu došli do snimaka, mislim da je jasno da je posle tuče u kojoj su učestvovali, on bio toliko povređen da je od tih posledica preminuo u Urgentnom centru. I upravo zbog toga će ova dva maloletna lica, oni su glavni usumnjičeni, biti predati dalje tužilaštvu i drugim državnim organima kako bi se procesuirali za najteža krivična dela“, rekao je Dačić.

On je pohvalim pripadnike policije koji su radili na tom slučaju, jer je, kako je rekao, to bio izuzetno komplikovan slučaj u kojem nije bilo svedoka i moralo se veoma pažljivo prići svemu tome.

„Mi smo zaplenili nekoliko snimaka sa okolnih kamera koji su na drugim nekim objektima, pošto nema direktnog snimka konkretno tog terena. Ali je sa svih tih kamera bilo moguće, uz dosta pažnje, zato što je reč o maloletnim licima, identifikavati lica. Tako da, što se tiče policije, svima treba da bude jasno da niko neće moći da izbegne hapšenje“, poručio je Dačić.

On je takođe opomenuo medije da vode računa da je reč o maloletnim osobama i da po nassem zakonodavstvu postoji njihova zaštita.

Dačić je rekao i da je sud u Španiji doneo odluku o izučenju Milinka Brašnjevića, koji je uhapšen u toj zemlji u zajedničkoj akciji srpske policije i španske nacionalne policije i da se očekuje njegovo izručenje.

„On je osumnjičen je da je direktni izvršilac ubistva u Atini od pre nekoliko godina“, naveo je Dačić.

Oglasilo se Više javno tužilaštvo

Sudija za maloletnike Višeg suda u Beogradu odredila je pritvor do 30 dana maloletniku (16) koji se sumnjiči za teško ubistvo Đ. M., rođenog brata Vojina Mijatovića, ministra u Vladi Federacije BiH.

Pritvor mu je određen da ne bi uticao na svedoke, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, rekla je za Tanjug portparol Višeg suda u Beogradu Milica Veličković.

Drugi maloletnik osumnjičen za ubistvo takođe se predao danas.

Obojica se sumnjiče za krivično delo teško ubistvo.

MUP je juče saopštio da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu intenzivno rade na pronalasku dve osobe, za koje se sumnja da su pretukle četrdesetogodišnjeg muškarca, koji je u Urgentnom centru preminuo.

Kako je navedeno, policija je u nedelju u 18.20 časova dobila prijavu da su u jednom parku na Voždovcu dve osobe pretukle četrdesetogodišnjeg muškarca.

Kako smo juče preneli, Đorđe Mijatović je izašao da odbrani svog sina od „huligana“ koji mu već danima unazad uzimaju novac.

„Reketirali su mu sina, otimali pare, džeparac, maltretiraju ga danima, on je izašao da ga odbrani“, rekao nam je sagovornik.

Inače, dve žene su ključni svedoci ovog jezivog zločina.

„Dve žene su sve posmatrale, jedna od njih je pozvala policiju. Videle su sav užas koji se dogodio, pa jedna je od stresa završila kod lekara“, rečeno nam je nezvanično.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter