Izvor: kurir
03.07.2024 u 15:51
0

UBIJAO ZA KAVAČKI KLAN I BELIVUKA, LAŽIRALI I NAPLATILI NJEGOVU SMRT: Milinko Brašnjović saslušan u tužilaštvu

Milinko Brašnjović (42), koji se sumnjiči da je bio direktni izvršilac likvidacije vođa „škaljaraca“ Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru 2020. u jednom restoranu u Atini, saslušan je u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal.

– Sprovedena je dokazna radnja saslušanja osumnjičenog Brašnjovića. Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nastavlja istragu i preduzimanje daljih dokaznih radnji – kratko je potvrđeno iz tog tužilaštva za Kurir.

Podsetimo, Brašnjović o kom se godinama ništa nije znalo i čak se sumnjalo da je ubijen, uhapšen je 27. februara ove godine u mestu Benidorm u Španiji, u saradnji policijskih službenika SBPOK-a i španske Nacionalne policije FAST tima.

Srbija je odmah uputila zahtev za njegovo izručenje i on je uz ogromne mere obezbeđenja prebačen u pritvor u Beogradu 18. juna.

Hrvatin je precizirao da je Brašnjovića video krajem avgusta 2020. u Turskoj.

– Krajem avgusta, Veljko Belivuk je pozvao da odemo u Tursku. Miloš Budimir i ja smo otišli na jedan aerodrom, nije Ataturk, nego manji i odatle smo leteli u Antaliju. Tu smo sačekali i Duleta Duška Roganovića, koji je dolazio iz Albanije, on je kasnio jer je dečko invalid, pa ga je osoblje ukrcalo, a mi smo kasnili i drugim letom smo došli uveče. Otišli smo u mesto u kom je Belivuk imao iznajmljenu vilu, tu vidim i momka koji se zove Milinko Brašnjović, na skaju Gadafi, zvali su ga Mili, Fejs, Gadafi – ispričao je navodeći da je par dana kasnije sa porodicom u rizort došao i Marko Miljković i da je par puta dolazio sa ženom u kuću u kojoj su bili i drugi svedok-saradnik Srđan Lalić, kao i Miloš Budimir.

Svedočeći o zločinima zloglasnog klana okrivljeni-svedok Srđan Lalić je takođe govorio o Brašnjoviću i otkiro da su imali „krticu“ među „škaljarcima“ koja je poverenje stekla tako što je vođama škaljarskog klana obećala da može da otme i ubije Brašnjovića. Oni su to, prema tvrdnjama svedoka-saradnika, prihvatili i platili 200.000 evra.

– Izrežirali smo sve, ja sam kupio lažnu krv, koja se koristi na filmskim setovima, polili smo i razmazali po stanu, a u blizini kuće braće Budimir (optužena braća Miloš i Marko Budimir, prim.aut) smo iskopali rupu i slikali ga kao mrtvog – otkrio je Lalić kako su, preko isceniranog ubistva uhapšenog Brašnjovića uspeli da ubace krticu u suprotstavljeni klan i preko nje gobijaju sve informacije.

Polemiku o isceniranom ubistvu Brašnjovića, u sudnici Specijalnog suda vodili su optuženi Marko Miljković i svedok saradnik Srđan Lalić.

 

SAMOUBISTVO U ALEKSINCU: Ubio se zbog dugova

 

Miljković: Pričao si o ubistvu Milija Brašnjovića?

Lalić: Nisam. Pričao sam o isceniranom njegovom ubistvu, uzeli smo tada 200.000 evra od škaljarskog klana. Uzeo je najverovatnije Radoje Živković, a možda i Nikola Vušović.

Miljković: Kako da sud zna da ga ti nisi zakopao?

Lalić: Pa ja sam kasnije bio sa njim u Turskoj i imam svedoke

Miljković: Sam kažeš da smo pravili fotografije lažnih ubistava, kako znaš da i ostele žrtve nisu žive?

Lalić: Slike su mnogo drugačije. A nadam se da će se Brašnjović dozvati pameti i uraditi isto što i ja.

Lalić je tada rekao da su te slike delovale autentično je je Brašnjović bio bled, a sve to jer se bojao Miljkovića jer zna da „Miljković voli da seče i ubija“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter