Izvor: KURIR
26.07.2024 u 17:58
0

UHAPŠENA ŽENA PO INTERPOLOVOJ POTERNICI NA AERODROMU NIKOLA TESLA: Osumnjičena da je sa još jednim licem oduzela MALOLETNO DETE ocu

Jutros je, u ranim časovima javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu obavešten da je realizovana Interpolova poternica raspisana za okrivljenom Z.P., jer je navedena ušla na teritoriju Republike Srbije.

Naime, dana 14.11.2019. godine javni tužilac je doneo naredbu o sprovođenju istrage prema okrivljenima Z.P. (38) i R.M. (44) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo Oduzimanje maloletnog lica na taj način što su onemogućili izvršenje odluke kojom su dva maloletna deteta poverena na samostalno vršenje roditeljskog prava ocu, usled čega je teže ugroženo njihovo školovanje na taj način što su dana 22.03.2019. godine na graničnim prelazu Surčin, aerodromu “Nikola Tesla” napustili teritoriju Republike Srbije, bez znanja i saglasnosti oca koji je rešenjem Prvog osnovnog suda u Beogradu određen da samostalno vrši roditeljsko pravo.

Imajući u vidu da okrivljeni nisu bili dostupni državnim organima Republike Srbije, te da je država u kojoj su se nalazili okrivljeni odbila njihovo izručenje Republici Srbiji, javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je podneo predlog Trećem osnovnom sudu u Beogradu da se prema okrivljenima raspiše Interpolova poternica i odredi pritvor.

Okrivljena je saslušana u prisustvu javnog tužioca i određen joj je pritvor.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter