Izvor: Kurir
25.08.2024 u 11:53
0

UHAPŠENI KRUŠEVLJANIN I KRALJEVČANI PALI U VELIKOJ AKCIJI: Izvršili više krivičnih dela

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za suzbijanje kriminala, u saradnji sa policijskim upravama u Kraljevu, Kruševcu, Smederevu, Jagodini, Čačku i Nišu, Upravom policije i Upravom saobraćajne policije, nakon intenzivnog operativnog rada uhapsili su D. Ž. (32) iz Kruševca, S. S. (35) i M. V. (52) obojica iz Kraljeva, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela razbojništvo, teška krađa i teška krađa u pokušaju.

Oni se sumnjiče da su jutros na štetu bugarske državljanke i grčkog državljanina, na auto- putu Beograd-Niš, kod Smedereva, na parkingu polomili zadnje staklo na vozilu u kome su oštećeni spavali i zatim ukrali torbu u kojoj je bilo 600 evra, platne kartice i mobilni telefoni.

PLAMEN PROGUTAO AUTOMOBIL: Teška nesreća na putu Pančevo – Beograd

Potom su, kako se sumnja, nastavili kretanje auto-putem Beograd-Niš, gde su kod Jagodine na parkingu izbušili gumu na vozilu čiji je vlasnik nemački državljanin, zatim polomili staklo na vozilu i ukrali torbu u kojoj su bile lične stvari, nakon čega ih je policija uhapsila na naplatnoj stanici „Koševi“ na auto-putu za Kruševac.

Takođe, oni se sumnjiče da su pružali otpor tokom hapšenja i tom prilikom lakše su povređena tri policijska službenika, dok je oštećeno službeno vozilo i naplatna rampa, zbog čega se terete i za krivična dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i uništenje i oštećenje tuđe stvari.

U vozilu osumnjičenih, policija je pronašla ukradene predmete prilikom izvršenja navedena dva krivična dela i biće vraćeni oštećenima.

Postoje osnovi sumnje da su D. Ž., S. S. i M. V. na auto-putu Beograd-Niš i Beograd-Čačak u vreme turističke sezone kada veliki broj stranih državljana putuje kroz Republiku Srbiju, izvršili više krivičnih dela na štetu stranih državljana.

Osumnjičenima je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Tokom ove akcije, samo tokom jučerašnjeg dana bilo je angažovano 99 patrola sa 200 policijskih službenika područnih policijskih uprava, Uprave saobraćajne policije, Uprave granične policije i Žandarmerije. Ministarstvo unutrašnjih poslova pridaje veliki značaj bezbednosti stranih državljana u Republici Srbiji i ubuduće će ulagati maksimalne napore da se svi tokom boravka u našoj državi osećaju sigurno i bezbedno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter