Izvor: KURIR
07.08.2024 u 16:11
0

UROŠU BLAŽIĆU IPAK ĆE SUDITI U SPECIJALNOM SUDU: Masovni ubica promenio 2 sudnice, a sledeće ročište održaće se u trećoj

Suđenje Urošu Blažiću, optuženom za masaskr u selima Dubona i Malo Orašje kod Mladenovca i Smedereva, održaće se u zgradi Specijalnog suda u Beogradu, odlučio je Vrhovni sud.

Kako je saopšteno iz Višeg suda u Smederevu, koji sudi Blažiću, naredna ročišta zakazana su za 21., 22. i 23. avgust.

Podsetimo, pripremno ročište održano je 26. jula u sudnici u Okružnog zatvoru u Beogradu. To je učinjeno iz bezbednosnih razloga, pošto je prethodno pripremno ročište bilo odloženo zbog napada na orkivljenog.

„MOŽEMO I MORAMO GAJITI NADU DA JE MALA DANKA JOŠ UVEK ŽIVA“: Igor Jurić o informaciji da je devojčica u Nemačkoj

– Najpre je bilo predviđeno da se suđenje održi u zgradi Višeg suda u Smederevu. Međutim, u maju je pripremno ročište bilo odloženo, jer su članovi porodica ubijenih i ranjenih pokušali da napadnu okrivljenog čim su ga stražari uveli u sudnicu. Tada je odlučeno da se suđenje u buduće odvija u sudnici Centralnog zatvora – podseća izvor i dodaje:

– Međutim, ta sudnica je mala da primi sve oštećene proodice, pa je na pripremnom ročištu održanom 26. jula bilo predloženo da se glavni pretres održava u beogradskoj Palati pravde. Međutim, sada je Vrhovni sud doneo konačnu odluku, a to je da se Urošu Blažiću sudi u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

Podsetimo, Uroš Blažić tereti se za ubistvo devet mladih ljudi i ranjavanje 12 osoba. Masakr je počinio 4. maja u selima Dubona i Malo Orašje, a na pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, navodo je priznao izvršenje krivičnog dela i izjavio „da ne zna šta ga je obuzelo te večeri“.

U ovom predmetu sudi se i Radiši Blažiću, ocu Uroša Blažića. On se tereti za posedovanje ilegalnog oružja iz kog je njegov sin počinio nezapamćen zločin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter