Izvor: Kurir
24.08.2024 u 15:00
0

VANVREMENSKI ČOVEK KOJI SE RETKO RAĐA: Ubijeni policajac Krsmanović u rodnom selu Draginac kod Loznice dobio veliki mural!

Hrabri srpski policajac Nikola Krsmanović (34) iz okoline Loznice, kojeg je 18. jula u Lipničkom Šoru ubio Albanac Faton Hajrizi, dobio je u mural u svom rodnom selu Draginac kod Loznice. Na muralu je veliki Nikolin lik u uniformi, zastava Srbije i grb Žandarmerije čiji je svojevremeno on bio pripadnik.

Meštani Draginca kažu da Nikola, čija je pogibija duboko pogodila ceo loznički kraj i Srbiju, nije i nikad neće biti zaboravljen.

NAPAO NOŽEM ŽENU DOK JE DETE GLEDALO: Osumnjičeni je u pritvoru

Nikola Krsmanović je bio policijski službenik Stanice granične policije Trbušnica. U MUP-u je radio od 2009. godine, završio je SŠUP u Sremskoj Kamenici, a od 2012. do 2023. godine je bio pripadnik Žandarmerije u Beogradu. Neoženjen je, bez dece, a iza njega su, osim porodice, ostali ožalošćeni brojni prijatelji, familija i kolege. 

Nikola je sahranjen 20. jula na seoskom groblju u Dragincu, do večne kuće ispratili su ga porodica, prijatelji, veliki broja građana, pripadnici različitih sektora MUP-a, a sahrani je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Krsmanović je, da podsetimo ubijen na dužnostu, prilikom kontrole vozila u Lipničkom Šoru kada ga je ustrelio Faton Hajrizi. Ubica je tom prilikom ranio i Krsmanovićevog kolegu Vjekosalva Ilića, posle čega je pobegao. Usledila je velika policijska potraga i 36 sati nakon zločina Hajrizija su na obronica Gučeva eliminisali pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice.

Zbog Nikoline pogibije u Loznici je bio Dan žalosti, a o njemu su svi govorili biranim rečima kao o “vanvremenskom čoveku“ kakav se retko rađa.

Sada u Dragincu postoji mural koji će zauvek podsećati na ovog hrabrog policajca koji je dao život za svoju zemlju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter