Izvor: 24 sedam
30.07.2024 u 20:36
0

VASPITAČICA PRED SUDOM: Praksa u vrtiću bila je da se deca ostavljaju sama bez nadzora

Pred Osnovnim sudom u Surdulici danas je održan glavni pretres na suđenju vaspitačici M.S. iz Vladičinog Hana

Današnji glavni pretres protekao je u kontekstu toga da odbrana dokaže da je praksa u vrtiću “Čarolija” bila da se deca ostavljaju sama bez nadzora

Pred Osnovnim sudom u Surdulici danas je održan glavni pretres na suđenju vaspitačici M.S. iz Vladičinog Hana, protiv koje se vodi postupak zbog krivičnog dela ”napuštanje nemoćnog lica”.

DRAMA U MLADENOVCU: Od hapšenja se branio tako što je policajca ujeo za nogu

Protiv vaspitačice M.S. pokrenut je postupak nakon što se 27. decembra 2022. godine, u vrtiću u Vladičinom Hanu desio događaj  kada je dečak D.Đ. (4) progutao žir, usled čega je na kraju tog dan od posledica gušenja preminuo u UKC Niš.

Vaspitačica M.S. se na prethodnom ročištu, koje je održano početkom aprila, izjasnila da nije kriva za delo koje joj se stavlja na teret, dok je na današnjem glavnom pretresu ponovila svoju odbranu, odnosno izjavu o događaju, koju je ranije dala pred OJT.

Takođe, na pitanje advokata oštećenih, odgovorila je da je decu ostavila bez nadzora čitavih devet minuta. Potom je dodala i da je takva praksa u ovom vrtiću uobičajena, kao i da su deca ostajala sama, jer su servirke i čistačice odbijale da dođu da budu sa decom kada vaspitačice moraju da izađu, čak i zbog fizioloških potreba.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter