Izvor: alo
29.06.2024 u 17:22
0

VUČIĆ JE OBJASNIO DA ĆE AKCIJA TRAJATI 3-4 DANA: Sada ih lovimo i to je pitanje trenutka i tehnike

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Urgentnom centru u Beogradu, nakon terorističkog napada ispred ambasade Izraela u kojem je ranjen pripadnik Žandarmerije

Očekuje se da će predsednik Vučić biti upoznat sa stanjem ranjenog pripadnika Žandarmerije.

Zajedno sa predsednikom Srbije, tu su ministri Ivica Dačić i Zlatibor Lončar.

Obraćanje Aleksandra Vučića

Predsednik Srbije kaže da se pripadnik Žandarmerije nalazi u stabilnom stanju.

– Iz kese je Sabahudin samostrelom u vrat ustrelio Miloša Jevremovića. Miloš je na vešt način regovao i eliminisao teroristu, i nije izvadio strelu uz vrata, što ga je spasilo. Za to je bila potrebna neverovatna disciplina i samokontrola. Sačekao je i Hitnu pomoć i policiju, ništa ne diravši, i sada je u veoma dobrom stanju. Ima još nekoliko lica za kojima tragamo, za jednim lice svakako, koje nam nije dostipno, a koje je po istom principu, poput Sabahudina, se time rukovodi. Oni su bili praćeni i bilo je potrebno 7-8 dana da budu uhapšeni, koliko je tužiocu bilo potrebno za dokaze da se prikupi, ali oni su krenuli ranije. Svako ima pravo da pripada bilo kojoj veri, ali ne na ekstramizam. Znalo se da je glavni terorista sinoć došao da poseti majku, međutim, posle toga se gubi mogućnost praćenja, i ovo se desilo – kazao je Vučić.

– U svakom slučaju, mi ćemo akciju da nastavimo, garantujemo bezbednost, žandarmima čestitam na obuci i spremnosti, kao i njihovim komandantima i ministarstvu na brzoj reakciji – kaže Vučić.

Predsednik kaže da će žandarm Miloš Jevremović biti odlikovan po izlasku iz bolnice, kao i da su znali da će se ovo desiti, da bi ih uhapsili odmah.

– Akcije će trajati 3-4 dana, da pohapsimo sve to i da naše ulice budu sigurnije. Sada ih lovimo i to je pitanje trenutka i tehnike. Važno je da je naš junak Miloš živ, na ponos svojoj porodici, i pokazao je kako se reaguje. Neće biti molosti prema terorizmu u Srbiji – zaključio je predsednik Srbije.

Obraćanje Ivice Dačića

On je ponovio da je reč o terorističkom aktu.

ŽANDARM MILOŠ ĆE BITI ODLIKOVAN: Nećemo imati milosti prema terorizmu u Srbiji rekao je Vučić

– Traga se za ljudima sa kojima je bio u kontaktu. On je iz Mladenovca i promenio je veru, prešao je u Islam i prešao je da živi u Novi Pazar – rekao je Dačić.

On je potom pokazao fotografiju supruge osumnjičenog za napad kod ambasade.

On je rekao da je fotografija nastala u martu u odeljenju za strance.

– Inače, otac mu se zove Zoran, on je Miloš. Ne želim da bacimo ljagu na našu braću muslimane, tj Bošnjake. Ovde je reč o Srbima koji su konvertiti. Ja sam rekao da se izvrše pretresi svuda, i da se to rešava i pronalaze tragovi. I pohapse svi ti ljudi – kazao je on.

Dačić je rekao da je proglašen crveni nivo pretnje od terorizma, i da sve jedinice policije postupaju po uputstvima.

– Građani će videti veće prisustvo policije, na mestima koja su od javnog interesa. Što se tiče „renoa“, ja ne znam ništa o tome, ne znam da li Cmoljić ima te informacije. To je dezinformacija, mi nemamo taj pravac istrage. Ona ne vodi ka kolima, već o komunikaciji članova terorističke mreže. Vrše se pretresi i u Mladenovcu, i u Novom Pazaru – ističe ministar policije.

Podsećamo, žandarm M. J. (34) pogođen je u vrat.

– Muškarac je iznenada prišao pripadniku Žandarmerije koji je sedeo u kućici ispred ambasade i pogodio ga u vrat. Žandarm je tada u samoodbrani upotrebio oružje i savladao napadača, koji je osled posledica ranjavanja preminuo – kaže izvor.

Policajac je u svesnom stanju prevezen u Urgentni centar gde će biti izvršena operacija vađenja strele iz vrata. Sve okolnosti napada i mogući motivi se ispituju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter